Johan Pettersson, flygande reporter. Foto: Johanna Petersson/Sveriges Radio

Johan Pettersson

Johan Pettersson är vår morgonreporter som berättar om stort som smått i ”Morgonen med Anders Liljeqvist”. Direkt och på plats. Han är programmets förlängda arm utanför radiohuset i Kristianstad kan man säga.

En trygg östgöte med rötterna i glasbruksorten Rejmyre. Tokig i fotboll och i musik som låg på listorna långt innan han var född (läs Beatles och 60-talsrock).

Efter en tid på Försäkringskassan satsade han på journalistutbildningen vid Lunds universitet och engagerade sig hårt studenternas Radio AF i samma stad.

Nu är han nybliven Kristianstadsbo och har på kort tid hunnit med att prova många av rollerna på P4 Radio Kristianstads redaktion och lett de flesta av våra program.

Ser du en P4 Radio Kristianstadbil komma susande vid sjusnåret eller så, då kan vara rätt säker på att det är Johan på väg till en plats där nåt intressant händer.

Och gör det inte det så ser han nog till att det gör det.

Johan Pettersson

Ålder: 31
Bor: Kristianstad
Familj: Ja, fast inte på det sättet.
Fritidsintressen: Har haft radio som fritidsintresse sen 1998 så just nu processar jag för fullt för att hitta nya intressen.
Lyssnar helst på: 60- och 70-tal. I stort sett uteslutande. Med betoning på pop, rock och Beatles.
Äter helst: Det välsmakande. Vägrar dock att utesluta saker genom att utse favoriter.
Drömmer om: Att få göra mål på Anfield Road och att lära mig fotokonsten bättre.
Det bästa med radio: Det direkta anslaget, det oväntade tillslaget, det personliga tilltalet och det medryckande omslaget.
Min bästa sida: Kan se det roliga och positiva i det mesta.
Min inte fullt så goda sida: Har lite svårt med tidiga tider.
Förvånar folk/okänd sida: Är smidigare än vad jag ser ut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".