1 av 2
Johanna pimpar Felixgubben. Foto: Jenny Sandgren/SR Kristianstad
2 av 2
Det blev lite halm på studiogolvet. Foto: Jenny Sandgren/SR Kristianstad

Pimpad felixgubbe intar studion

Studion förvandlades till rena krubban i morse.  Halm, Halm och ännu mera halm.

Och det var rejält trångt i morgonstudion i onsdagens program.   Hans Nilsson, Karin Bringert och Signe & Henry Karlsson från Glimmebodagården norr om Brösarp var på besök hos Morgonen med Anders Liljeqvist för att göra Felixgubbar. Och det gjorde de så halmen yrde i studion.

Har du aldrig gjort någon felixgubbe? Då kan vi avslöja att det som krävs är en overall, rätt mycket halm, en livrem och ett örngott eller så för att göra huvud av. Johanna Zachhau var inte sen att hjälpa till pimpa honom. Felixgubben då alltså.  Än så länge finns han kvar i studion - vi får se var han hamnar......

Men innan dess fortsatte Anders och Johanna processen att lära känna varandra. Till exempel hur vuxna är de egentligen (jo, det kan man ju verkligen undra.....). Fast Anders var mest orolig över att hans skulle vara FÖR vuxen...

Så hur gick det? Ja, vuxen var visst bara förnamnet för vissa...

Vill du höra mer och missade morgonprogrammet - ja, då går du bara in på programarkivet och lyssnar på alltihop i efterhand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".