1 av 2
Ingela Knutsson-Klitte pratar om stickning i Morgonen. Foto: Johan Pettersson/SR Kristianstad
2 av 2
Modemannen Jörgen Appelqvist. Foto: Magnus Mosén/SR Kristianstad

Grafittistickning och vägarbeten

I dag slängde vi oss mellan ämnena i Morgonen med Anders Liljeqvist. Eller vad sägs om civil olydnad i form av grafittistickning, Nils Landgrens doktorshatt och det stora vägarbetet på väg 21.

Dessutom träffade vi modemannen Jörgen Appelqvist. Han började en gång som försäljare på Ekbergs i Kristianstad på 60-talet och är numera VD för miljardkoncernen Gina Tricot som han var med och grundade.

Men innan dess hade reportern Johan Pettersson gett sig ut på 21:an för att besöka vägjobbarna som förvandlar den till en mötesfri väg i Önnestad mellan Hässleholm och Kristianstad.

Sist hörde du Henrik Svensson. han är platschef för NCC som bygger på vägverkets uppdrag.

Gäst nummer två i studion denna onsdagsmorgon var Ingela Knutsson-Klitte, ivrig stickerska som då och då och ägnar sig det hon kallar lågfrekvent civil olydnad. Det handlar om grafittistickning.

Vill du höra mer av Ingela eller någon av de andra intervjuerna. Eller om Skillingebon Nisse Landgren som får doktorshatt vid universitetet i Karlstad i morgon. Då kan du höra med i vårt programarkiv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".