Johan dansar Agado

Det blev mycket dans i dag. Snudd på lite Let’s dance.

Vår reporter Johan Pettersson for till Kvidinge för att träffa Anders Andersson inför en stor linedancetävling i Perstorp i helgen, Scania High Country Gathering. Populärt som bara den tydligen för redan i november fick de sätta stopp för anmälningarna till tävlingen.

Halva morgonredaktionen dansar redan linedance (ja, undertecknad & Johanna då) så vi tyckte att det var på sin plats att Johan fick lära sig lite också. Kanske inte så enkelt att dansa med sändningsutrustning på ryggen men Johan var tapper. Kul lät det i alla fall.

Vi lyckade också fånga Mia Törnblom på Arlanda på väg in i ett plan till Skåne. Hon är Kristianstad i dag för att prata om hur man får bättre självkänsla. Du är den du är och inte det du gör, påminde hon oss. Det behöver vi nog säga till oss själva ofta! Inte minst i dessa varseltider när många är på väg att bli av med jobben.

Dessutom pratade vi om bluesfesten i Kristianstad i helgen och med författardebutantenten Michael Gimre som skrivit en roman som utspelar runt Arkelstorp.

Nu är vi full gång med att boka in lite roliga och intressanta intervjuer till i morgon - vi hörs då!

Text: Marie Sandgren/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".