Snödroppar - ett riktigt vårtecken! Foto: Johan Pettersson/SR Kristianstad

Snödroppar, fiskare i sjönöd och återvunna pet-flaskor!

Lill-lördagens morgon är till ända. Jag blir lika förvånad varje morgon av hur snabbt morgonen tar slut. När jag kommer hit är klockan fem på morgonen, och helt plötsligt är klockan tio och vi säger tack för den här morgonen!

Den här morgonen jagade vi vårtecken, och vår mobile reporter Johan Pettersson hittade snödroppar. Haldo Edlund kom och gästade oss och han hade vackra vårblommor med sig som tecken på att våren snart är här.

Vi fick också tag i fiskaren Bengt Antonsson som var mannen de flesta talade om under tisdagen. Han förliste med sin båt utanför Simrishamn, men lyckades ta sig i land med hjälp av sin flotte, och starkt nedkyld lyckades han få hjälp.

Undra vad man tänker i en sån nödsituation och hur man agerar? Vi pratade med bengt om detta och jag och Anders funderade på hur vi hade gjort.

Mode hann vi också prata. Maxjenny Forslund designar kläder av gamla petflaskor som återvinns och blir nytt tyg. Nu ska hon ställa ut i Köpenhamn och vi pratade med henne om modet just nu.

Nu börjar blockouten i hjärnan göra sig påmind. Efter tolv är dom flesta i morgonredaktionen lite groggy och mer förvirrade än vanligt.

Vi hörs igen imorgon!

Trevlig onsdag önskar Morgonredaktionen på SR Kristianstad

Johanna Zachhau

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista