Docka i Morgonen. Foto: Magnus Mosén

Hjärt- och lungräddning, Madonna och varför heter skata svärmor?

Ja, måndagen var fartfylld och vi pratade bland annat med Lennart Nilsson som kommer till Kristianstad idag för att berätta om varför gås heter gås och mås heter mås. Se även ett exklusivt filmklipp!

Biljetterna till Madonnas turne och Sverige och Danmarksbesök släpptes idag klockan nio och vi bevakade hur trycket var efter biljetterna. Det var stenhårt, för varken bokning via internet eller telefon fungerade.

Besök i studion fick vi som vanligt. Det var tre herrar från hjärt och lungsjukas förening som kom på besök och lärde mig och Anders att ge någon första hjälpen. Det var lite klurigt, men alla borde gå en kurs. Jag kan rädda ditt liv, kan du rädda mitt? en slående slogan tycker jag och nu kan jag iallafall lite mer än vad jag kunde innan när det kommer till hjärt och lungräddning.

Nu ska jag hem och vila en liten skvätt. Jag snoozade lite för länge, och dessutom träffade min hund på min kombos katt i morse vid kvart i femtiden så det blev en hejdundrande jakt genom lägenheten. Så det var inte bara Morgonen med Anders liljeqvist som drog igång med en hejdundrande fart!

Vi hörs igen imorgon!
Johanna Zachhau   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista