16 Mars Musik i massor!

Måndagen fylldes med musik. Melodifestivalens rafflande final nämdes förstås, och Anders var stolt som tuppen över att ha prickat rätt om att opera-Malena skulle vinna.

Jag gissade på Emilia i Melodifestival-balunset, men det var ju helt fel. Vi pratade också med Martin Bertilsson, som är med i Svenska melodifestivalklubben och som varit med i vår schalgerpanel. Vad tyckte han om finalen och vad tror han om våra chanser internationellt?

Svensktoppen nästa
Mera musik blev det. 2007 vann Erik Nielsen stjärnskottet, det som nu heter Svensktoppen nästa och som rullade igång IDAG. Erik vann med låten I’m yours, och ja, den låten blev ju en riktig hit med Jason Mraz. Hur blev den en hit med Jason? Jo, han hörde Eriks verision, och gillade den skarpt och spelade in den på det viset.
Nytt för i år i Svensktoppen nästa är att det ska vara eget material, och om du sitter hemma och ruvar på en egen låt, tveka då inte utan skicka den till oss så kanske det blir just du som hamnar i Svensktoppen.

Vår, ljust och Anders tar tekniska kliv
Det som också slog oss idag är hur mycket ljusare det är nu för tiden. Fåglarna kvittrar och morgonen blir ljusare och ljusare. Har vi tur så kryper temperaturen över 10 graders strecket. Anders är helt till sig idag. Han har tydligen köpt en data. Det är stort. Nu åker skrivmaskinen ut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista