1 av 2
Kersti Adams-Ray. Foto: Johan Pettersson/SR Kristianstad
2 av 2
Kersti Adams-Ray

20 Mars: Hur sjunger de egentligen?

Johanna har gjort en alldeles egen vuxentest, vi pratade vårdagjämning, längdskidåkning i Trollarinken och Johan träffade radiolegenden Kersti Adams Ray. Och hur sjunger Kent egentligen i ”Ingeting”. Det blev en härlig fredagssändning i dag.

Ända sedan starten av vårt nya morgonprogram har du hört om den. Vuxentesten, där Anders Liljeqvist slog i taket på poäng (ja, nästan i alla fall) och fick epitet ”Präktig”.

Medan Johanna Zachhau klarade sig undan med en betydligt yngre profil (fast det var förstås innan hon och sambon köpte hus...). Sedan fanns det ju andra på redaktionen som hamnade med nästan inga vuxenpoäng alls, eller ”kamma dig och skaffa ett jobb” som den kategorin hette.

Testen de gjorde kommer ur en Min vännerbok så den kunde vi så klart inte lägga ut. Men NU har Johanna knåpat ihop sin egen variant av en vuxenpoängtest där du kan kolla hur vuxen du egentligen är. Präktig som Anders rentav? Du hittar den till höger. 

Johan Pettersson for till vackra Båstad där han stämt träff med radiolegenden Kersti Adams-Ray över en frukost på ett fik. På söndag kan du höra mer av henne på församlingshemmet i Hov. Men du kan också höra hela Johans intervju med Kersti i vårt programmarkiv de närmaste 30 dagarna (den sändes mellan 9 & 10) - visst har hon en fantastik radioröst? Här kommer i alla fall en del av intervjun.

Astronomen Urban Eriksson på högskolan i Kristianstad redde ut begreppen runt vårdagjämningen för oss, denna dag då natt och dag är lika långa över precis hela jordklotet. 11’44 vänder det i dag - visst är det härligt!

För några veckor sedan pratade vi om att höra låttexterna helt fel - i dag funderade lyssnaren Ulrika i Hammars backar kring detta när vis pelade Kents låt ”Ingenting”.


Och så pratade vi med Christer Björck som är vaktmästare på Trollarinken i Glimåkra - där kan man nämligen åka längdåkning ishallen hela helgen. En kul idé eller hur?

Nu tar vi helg och ger oss ut i solen. Vi hörs på måndag! 

Marie Sandgren
Morgonproducent

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".