1 av 2
Frans van Hal.
2 av 2
Aj aj aj

6 April Känns det bra med 4-dagars vecka?

Sol i sinnet, brun inne som pappa Rudolf sa i Sunes sommar när han köpt en sollampa till mamma Karin.

Jag vet inte vad det citatet hade med dagens sändning att göra, bara att det kan vara det roligaste citatet som finns från svensk film. Sen kanske det har lite att göra med att det varit sommar i helgen, iallafall i lördags. Själv satt jag på en altan i Västersjön och solade, 30 grader visade termometern.

Bildsköne Bengtsson och tatuerade Johansson

Frans Van Hal är dramatikern som har skrivit pjäsen som teater Nostra sätter upp i sommar i teaterlogen i Yngsjö. Det är Nostras tionde uppsättning i egen produktion och den bygger på en sann historia. 

Kanske man skulle göra något med Morgonen med Anders Liljeqvist? Vad sägs om Bildsköne Zachhau och tatuerade Liljeqvist? Eller tvärt om. Jag ska fråga Anders vem han vill vara.

Vi minns djur vi haft. Köpt två betala för en!

Vi pratade ovanliga djur en måndag som denna. Anders Liljeqvist är inte direkt nån Jonas Wahlström, men vandrande pinnar har han iallafall haft. Och jag kom på den där konstiga eremitkräftan jag haft.

Vad ska pågatågen heta?

49 nya pågatåg börjar rulla i Skåne till sommaren. Dom måste givetvis heta någonting. Via vår hemsida, som du redan är på om du läser detta, kan du skicka in ditt förslag och sommarkort ligger i potten. Men...som Tony Irving skulle sagt. Det ska vara personer med skånsk anknytning, och dom får inte vara levande, men fiktiva går bra. Håller du dig till dom reglerna så är det bara att skicka in. Men Batman är redan taget, det föreslog Anders häromdagen. Sen är det kanske inte så skånskt....

Johan Pettersson bland tågen i Hässleholm

Johan Pettersson, mitt i verkligheten, begav sig till järnvägsstationen i Hässleholm. Vad hade resenärerna där att säga om Pågatågens nya namn?

För radion i tiden, som kungen brukar säga

Tisdag imorgon. Nu ska jag plåstra om mitt stackars finger. Ajajaj, hoppas inte jag måste amputera det. Men jag är inte blödig, så trots enorma blodförluster går jag till jobbet. Så går det när man är glupsk och ska skära bulle i ett nafs.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".