1 av 4
Proteshanden gillade Johannas nalle.
2 av 4
3 av 4
Ovan ser du Trolle Rhodin III som ser till att cirkustältet kommer på plats varje morgon. Nedanför är själva tältet, vars tak väger cirka 3,5 ton, utan stag, pelare eller vajrar inräknade.
4 av 4
Johan Hjalmarsson ser nervöst på när Johanna manövrerar hans proteshand.

7 April Vilken cirkus!

Johan Pettersson begav sig till Hässleholm och hälsade på cirkusen som kommit till byn. I studion hade vi också cirkus, intervjuerna avlöste varandra.

Nyheten att jazzpianisten Jan ”Tollarparn” Eriksson avlidit kablades ut under morgonen. Arne Castell var god vän till ”T

”Tollarparn” och vi fick en pratstund med Arne som mindes sin vän.

Johan på vift igen

Johan Pettersson hade fått i uppdrag att ta bilen till Hässleholm för att kolla till cirkusen som kommit till byn. Det var nära att Johan fick dressera en åsna, men det var inte åsnan alls med på för den låg och sov. Johan fick iallafall en pratstund med människorna som var på plats för att resa tältet, hälla ut spån och förbereda sig för kvällens föreställning.

Rögle glada trots förlusten igår

Rögle fick se sig besegrade i matchen mot Leksand igår. Visst vill man vinna, men samtidigt fanns glädjen över elitserieplatsen. Vi fick ett snack med tränaren, Gunnar Persson, som varit tränare i 32 dagar för Rögle. 31 dagar av dom har dom haft träning.

Teater på annorlunda vis

Ikväll gästar skådespelare från Dramaten Kristianstad Teater. Stina Ekblad är en av skådespelarna som kommer till Skåne för att läsa upp delar av utvalda texter.

Hand i hand

Johan Hjalmarsson från Råby utanför Bromölla kom med armen i en låda. Han är 19-åringen som byggt (!!!) en handprotes. Både Johan och handen besökte oss. Snart ska Johan bege sig till kina för att visa uppsin idé, och förhoppningsvis nappar någon. Spännande! jag blir alltid så imponerad att folk kommer på saker och ting. Själv kan jag knappt skruva upp gardinstången och här kommer en 19-åring och har byggt världens näve! Vi önskar Johan stort lycka till i Kina!


Hur går det för er alla med vårplantorna? Nu våras det ju och det betyder att händerna ska ner i myllan och det ska planteras och odlas. Jag kan glädjande berätta att fröerna som skulle få åka i komposten om dom inte såg till att gro, dom tog sitt förnuft till fånga och nu grönskar det. Tur för dom! Nu är det dags för tisdagens fralla. En fralla, alla för en, som vi brukar säga i Morgonen med Anders Liljeqvist.  

Johanna Zachhau/SR Kristianstad 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".