8 April Statister, poesi och rock’n roll Bi there!

En morgon med hinkavis med regn, åska och muller. Det bekom inte oss! Morgonen med Anders Liljeqvist räds inte åskan, tuffa som vi är.

Eller nu försökte jag bara låta tuff. Det är lätt att va tuff när man sitter i studion och blickar ut. Värre var det för Johan Pettersson. Hans onsdag började inte bra. Först kommer han till jobb och ser ut som en dränkt hund efter att ha gått i regnet. Efter det var det dags för dagens uppdrag. Schweiziska forskare varnar i tidningen New Scientist för att infektioner, födobrist, hård avel och insektgifter hotar binas framtid. Johan Pettersson begav sig till Lennart Nilsson, biodlare på Hedentorp i Kristianstad för att ta reda på hur det är med bina här i Skåne.

Dåliga göteborgsskämt

I studion bjöd vi på bisarra skämt. Kunde vi bistå med något? Är jag ett bihang? Bin there, done that. Jag tror att vi innerst inne är från Göteborg, både Anders och jag. 

Stackars Johan fick ett stick. Ajajaj.

Poetisk vinnare

Jenny Wrangborg är 24-åringen från Kristianstad som tagit hem segern i vår systerkanal P3 Star’s poesitävling. Vi fick en pratstund med vinnaren, och även ett smakprov ur den vinnande dikten.

Statister

I Morgonen med Anders Liljeqvist hade vi inga statister, även om det hade varit trevligt.  Niklas Sjöström jobbar med Wallander filmerna som spelas in just nu i Ystad. Det söks en hel del folk i olika statistroller. 

Morgonen förmedlar arbete

Som tur var har vi observanta och kvicka lyssnare. En ambulansförare till Wallanders tjänst!

Rockar loss

Att rocka loss är lite vår grej. Det är också Robbans grej. Robban är en tvåbarnsfar som varje år troget beger sig till Sweden Rock festival. Filmaren Philip Recht, har följt honom före, under och efter festivalen och gjort en dokumentär tillsammans med Mikael Eriksson: ”Som en lunga” heter den. Vi pratade med Philip.

Imorgon är det torsdag, fast på sätt och vis fredag

Skärtorsdag imorgon. Direkt efter jobb ska jag gå och knacka dörr och samla godis. Sen blir det långhelg. Röd fredag, röd måndag. Det hindrar inte oss från att ge järnet imorgon. Häng med! Vad ska du göra i påsk förresten?

Johanna Zachhau/SR Kristianstad