1 av 3
Snart är det nya klockspelet klart.
2 av 3
Ronnie Eriksson ler helst inte på bild, för då syns snusen...
3 av 3
Tommy Jönsson från C4 Elnät kopplar klockspelet för fullt.

16 april Roliga killar och ett klockspel

Torsdagsmorgonen blev de glada garvens morgon. Konstigt vore det väl annars med både Kalle Lind och Ronnie Eriksson som gäster i morgonprogrammet.

Kalle Lind är författare i Malmö som du kanske hört i P3’s Hej domstol. Han är också en av upphovsmännen bakom adventskalern i julas. Nu har han skrivit en bok om människor det varit synd om. T ex Lennart Hylands son när inte ens hans pappa kände igen honom i direktsänd TV. Eller Carola när Hagge Geigert försökte få henne att tro att hon fått körkort efter lite trafikfrågor i ett annat TV-program.

Johan Pettersson for till Lilla Torg i Kristianstad där klockspelet fick spel (jo, faktiskt) härom året. Bland annat började det spela jullåtar mitt i sommaren. Nu renoveras klockstapeln och får ett nytt digital klockspel som ska bara mer exakt och bättre. Johan träffade bland annat Olle Ljunggren från C4 Teknik.

Och så dök Ronnie Eriksson upp som gäst i studion. Han är i Kristianstad tillsammans med pianisten Benneth Fagerlund i dag för att uppträda med föreställningen ”Rum för rasande” på Kristianstad. Den handlar om allt som driver en till vansinne i dessa tider. Och det är en del enligt Ronnie.

Marie Sandgren
Morgonproducent

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".