17 April I love Europe

Då var fredagen här. I dessa tider tänker jag på den gamla slagdängan, ”på torsdag äts det ärtsoppa, på lördag är det fest, men fredag är ändå den dagen jag trivs bäst. Kyckling på fredag det gillar ju jag..”  

Med reservation för eventuella textfel, men i glastider som dessa kanske man skulle byta ut kycklingen mot...falukorv känns inte heller som ett bra alternativ. Purjolök?

Producent-Marie hade en teori igår. Vad gör man glas av? Sand. Ja, skulle det inte då kunna vara så att kycklingarna äter sand, som mals runt i magen och blir glas. Vi bad Marie gå hem och sova en skvätt, och idag höll hon med om att det kanske inte var en av hennes bästa teorier.

Vår man på vägen

Johan Pettersson gav oss i dag klarhet i vad som händer utanför CSK i Kristianstad. Vad bygger man, hur länge ska man hålla på och kanske viktigast, när är asfaltsbilarna på plats? 

Christer Sjögren i Skåne

Christer Sjögren och Pernilla Wahlgren håller låda i Kristianstad idag. Vi fångade honom och fick en pratstund.

Christina Wigre Lundius befinner sig bara på läkarmottagningen i Hässleholm i en vecka till, därefter blir det Kenya och massajer. För femte gången ska hon i en och en halv månad jobba som jeepdoktor hos massajerna i Kenya. Vilket spännande jobb! Och vi i väst borde ta efter massajerna lite tycker Christina. 

Morgonstund...

blir ibland bak och fram. Här är beviset på att jag mentalt inte är helt vaken vid halv fem. Men, min devis är att så länge man inbillar sig att man är snygg så är man det.

Vilken morgon. Tur att jag hade klänningen bak och fram, nu kan jag bara vända på den om den blivit svettig av morgonens härliga, intensiva morgon!

Trevlig helg till er alla, från oss alla. På måndag dyker vi upp igen klockan 6-10. Varför dricka kaffe när morgonen med Anders Liljeqvist finns?

Johanna Zachhau/SR Kristianstad