1 av 3
Johanna besökte en pryltät källare! Foto: Magnus Mosén/SR Kristianstad
2 av 3
Karin von Schenk. Foto: Johan Pettersson/SR Kristianstad
3 av 3
Så här ser den ut, den fyndiga stolen.

20 April Thailandsresa i källaren och sparris

Enligt uppgifter har vi svenskar så mycket saker i våra förråd, källare och på vinden att vi skulle kunna bekosta familjens Thailandsresa. Hur långt kommer vi efter en runda i källaren här på radiohuset i Kristianstad? Till Vinslöv?

Gamla saker i källaren är inte det enda vi pratade om i Morgonen med Anders Liljeqvist. Johan Pettersson är lång och gänglig som en sparris. En kraftfull sparris.

Queen of Sparris

Karin von Schenck, sparrisdrottning på Österlen har skrivit boken Sparrismyter - sanningar & myter, odlingar & recept tillsammans med kocken Norbert Lang. Johan träffade henne och pratade sparris.

Måndag betyder helgsummering

På måndagar pratar man ju ofta om helgen som gått. Så också vi.

Final countdown för namntävlingen

En vecka återstår för förslag att skicka in namn på de 48 nya pågatågen som kommer börja rulla i Skåne. Förslagen ramlar in, snapphanar, kändisar och annat i en salig blandning. De regler som finns är att förslagen ska vara namn på personer, fiktiva eller avlidna, med stark Skåneanknytning. Dagligen ramlar namn som Timbuktu, Henke Larsson, Zlatan och Måns Nilsson in. Det är bra och fina förslag, men har du inte haft ihjäl någon av ovanstående så går det tyvär inte hem i denna tävling. Misströsta inte, det återstår ju dagar och det är bara att gnugga geniknölarna och skicka in förslag som svarar på kriterierna. Vi pratade med Claes Ulveryd, pågatågschef som varit i Tjeckien och provåkt de nya tågen. Höll dom måttet?

Livet med HIV

Jana Karlsson har gått på Österlens folkhögskola. Idag klockan ett återvänder hon för att prata om sin utbildning som hon gjorde under sin praktikantutbildning. Hon var i Uganda, och träffade där många som lever med HIV. Vi var nyfikna på hennes arbete och det föredrag hon ska hålla.

Spökar det i källaren?

Så var det Thailandsresan som bara ligger och väntar på oss alla i förråden. Vad har vi i källaren här på Sveriges Radio? Jag hängde på mig mikrofonen och begav mig ner i spökiga källaren. Men det var inte alls läskigt där. Det var superroligt! Jag hittade ett bollhav, ett bollhav av chipsfrigolit. Och ett fynd såklart!

Glöm nu inte kolla efter fyndet! Lägg ett bud så kanske fina stolen blir din.

Imorgon är det tisdag. Då är vi med dig igen. 6 till 10. Samma kanal.

Ha en bra dag!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".