Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Vi bjuder på nyheter, underhållning och en och annan överraskning. E-post: morgonen@sverigesradio.se
1 av 6
Henning Fredriksson med producent-Maries majkrans.
2 av 6
Syskonen Henning och Ebba Fredriksson krängde majblommor till mrogonredaktionen. Dessutom var Irene Enarsson från Kviinge majblommeförening med.
3 av 6
P-O Pershaf, projektchef för arenabygget och Magnus Barvehed, platschef hos pålföretaget Hercules.
4 av 6
Christer Svensson och Björn Ravhed från SEKO.
5 av 6
Katarina Hallengren, Bodil Nilsson och Ulrika Torsson tipsade om böcker i morse.
6 av 6
Pålningsmaskinen är 22-23 meter hög. Där kranen slutar kommer arenans tak att hamna.

23 April Majblommor, pålning och böcker

Det kan tyckas vara en salig blandning, men så är vi i morgonen med Anders Liljeqvist. Det är det som gör våra morgnar, här blandar vi vildare än ragu (det är nån slags gryta va?).

Morgonens första gäster var Irene Enarsson, från Kviinge majblommeförening och majblommeförsäljarna Henning och Ebba Fredriksson. Ebba går i klass 5, och var bästa säljare förra året på sin skola. Henning går i trean och är ute på sitt första år som säljare. På två dagar har han sålt majblommor för över tusen kronor. Två trevliga syskon med försäljartaktiker som heter duga! Anders och jag köpte varsin majblomma-deluxe, en brosch i form av en glasblomma. Henning, företagsam som få, såg till att sälja till hela Radio Kristianstad.

Johan x 2

Johan Pettersson, vårt fönster mot verkligheten, hade ingen lugn morgon. Som straff för alla frukostintervjuer han gjort, så blev det idag fullt upp. Idag demonstrerar Sekos Banverksklubb mot planerna på bolagisering av Banverket Produktion, på tågstationer runt om i landet - bland annat i Hässleholm och Kristianstad. De är oroliga att det ska innebära nedskärningar och på sikt sämre villkor både för de anställda och för de som åker tåg. Johan Pettersson var på plats på stationen i Kristianstad och träffade två av de fackligt aktiva, Christer Svensson och Björn Ravhed.

Dunka på

Idag började man pålningen av den nya arenan i Kristianstad. 500 pålar ska tjongas ner i den sankiga sjömarken som utgör grund för Kristianstad. Johan Pettersson var med i inledningsfasen.

Världsbokens dag!

Katarina Hallengren, Ulrika Torsson och Bodil Nilsson jobbar på Kristianstad stadsbibliotek. Just nu åker de runt på biblioteken och berättar om vårens nya böcker. De kom och gav lite boktips!

Boktipsen!

Allt vi här drömma om - Erik Wijk

Din heder - Martin Svensson

Lucianas långsamma död - Guillermo Martinez

Tjuvarnas stad - David Benioff

Ängelns lek - Ruiz Zafon 

En liten historia - Eva Adolfsson

Åsa Paborn - Släktfeber

Karolina Ramqvist - Flickvännen

Tusen ord för allt - Conny Palmqvist

...till sist!

På tal om att dunka. Imorgon är jag i el Stockholmo, vår kungliga hufudstad. Frida ”dunka mig gul och blå”, gör dig sällskap från 6-10 tillsammans med Anders. Ha det bra!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".