1 av 2
En äkta musikalstjärna beökte oss i morse. Kristina Hahne heter hon.
2 av 2
Patrik Olofsson på Horna Gård mellan Åhus och Kristianstad, berättade i morse om hur bevattning fungerar.

27 April Vårtecken i massor! Sommarhatt, vatten och musikal!

Måndag och allt som vanligt igen. Solen skiner, jag är tillbaka i Skåne och Morgonen med Anders Liljeqvist är som vanligt ditt sällskap i morgontimmarna.

Vilken helg det har varit! En miljon grader och sommarvärme! Jag tror jag slog personligt rekord i att äta glass och sola. Slog dessutom personligt rekord i att köpa sommarskor. Åkte hem med fyra par finfina ballerinaskor och en sommarhatt. En sån måste man ju ha när man blir husägare i dagarna. Jag ser framför miug hur jag iförd sommarhatten ska strosa i min trädgård. Gurka, chili, rabarber och sallad prunkar i rabatterna, hunden rymmer inte och tama fåglar sjunger visor för mig. Så blir det med sommarhatten!

Johan kollar slangen

Sommarvärmen som slog till i helgen var ju härlig. Men är den lika härlig för alla bönder ute på den skånska slätten? Johan Pettersson begav sig till Horna söder om Kristianstad för att träffa en salladsodlare. Vattenspridarna är i full gång och vi funderarde på om det var en ovanlighet eller helt i sin ordning?

Spring Awakening

Våren vaknar, människorna vaknar och livet återvänder (så tycker jag det känns när solen återvänder till oss). Spring Awakening är en musikal som gästade Kristianstad förra veckan. Hässleholm gästas imorgon och Ystad får besök i slutet av maj. I en av rollerna finns Åhustjejen Kristina Hahne. Hon gästade oss under måndagsmorgonen.

Nu blir det fralla. Idag har jag inga hämningar. Började dagen med en kanelsnäcka, och fick en sockerchock utan dess like. Vi hörs imorgon igen. 6-10 hör du Morgonen med Anders Liljeqvist, det enda du behöver på morgonen.

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".