29 April Vårtecken och skogspromenader

Idag är det onsdag. Lill-lördag som vi säger hemma på bygden. Eller nä, hos oss är det lill-lördag varje dag. Så också i Morgonen med Anders Liljeqvist.

Igår blev jag husägare. Vuxet va? Jag väntade bara på att mamma och pappa skulle komma och hämta mig och säga -Men lilla vän, du är ju bara ett barn och ska bo hemma hos din mor och far. Men dom kom inte.....imorgon gör vi vuxentestet på nytt och ser hur många vuxenpoäng jag lyckas få nu. Anders är toppad, äntligen kanske han kan få en kompis i sin präktig-klubb.

Armlös, benlös och makalös

Ikväll gästar föreläsaren Mikael Andersson Hässleholm och håller två föreläsningar som handlar om motivation och drivkraft. Vi fick en pratstund med honom om livet och inte minst hotellboende.

Jophejdi Jophejda

Ut i världen skickas varje dag reporter Johan Pettersson. Idag var inget undantag. I Fulltofta utanför Hörby firar region Skåne idag att 50.000 elever har gått Skåneleden. 1998 startade Skåneledens vandringsprojekt, så till och med Anders har hunnit gå den.

Censurerad teater

Christoffer Svensson spelar på Dramaten i ungdomspjäsen Blästrad. Pjäsen är en enmansföreställning som handlar om en ung våldsmissbrukare som i svävar i gränslandet mellan liv och död. Blästrad spelas nu i klassrum runt om i Sverige och idag gästar Christoffer Kristianstad och Konserthuset.

 

Vårtecken 

Vad är ett säkert vårtecken för din del? För min del finns det en enda sak som mer än allt annat bekräftar att det börjas bli vår och varmare tider. SKOSKAV! Nya sommarskor, som alltid måste inhandlas, gör mig lätt oförmögen att gå i två veckor, men är bara den här fasen avklarad så sitter sommarskorna som en smäck resten av sommaren.

Ha en bra onsdag. Imorgon hörs vi igen, då är det torsdag. Jabbajabbahutthutt!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad