1 av 2
Äpplena efter ca 2 månader.
2 av 2
Både apelsinen och semlan har torkat

Russinlika äpplen versus antirynkbehandlade

Det ekologiska äpplet liknar efter snart två månader på morgonredaktionen mest ett stort russin medan det konventionellt odlade äpplet ser högst normalt ut.

Ja, möjligen är det gröna äpplet en liten aning gulare än vad det var från början. Medan det röda ekologiska är rejält rynkigt och kanske inte så aptitligt längre.

Johanna kom med en kreativ idé - tänk om man kunde göra antirynkkräm av det man benhandlar en del av de konventionella äpplena med - det vore kanske en storsäljare?

Det var i början av mars var det som vi köpte in en del matvaror för att ta reda på hur länge de varar. Nu skriver vi den 29 april och efter dessa knappa två månader i rumstemperatur är gifflar, muffins och en del annat helt okej. Medan vissa varor börjar åldras mer synbart.

Apelsinen, konventionellt odlad, är numera stenhård och har antagit en brunorange kulör.

Och fastlagsbullen då - jo den är lika stenhård som förut men fortsätta att minska i omfång allteftersom den torkar ihop.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".