1 av 4
Johanna och Anders? Nej, Ronja och Birk. Foto: Stefan Lindblom/SCANPIX
2 av 4
Kevin Borg. Foto Pontus Lundahl / SCANPIX
3 av 4
Jimmy Cheung blandar drinkar. Foto: Magnus Mosén/SR Kristianstad
4 av 4
En gul drink. Den var god. Foto: Magnus Mosén/SR Kristianstad

30 April Första maj välkommen dudududuudud (sjunger)

Imorgon är det röd dag och sovmorgon, så för att kompensera detta späckade vi Morgonen med saker som lätt skulle kunna rymmas på två dagar!

Idag satte vi punkt för diskussionen att Anders är så mycket mer vuxen än vad jag är. Vi gjorde vuxentestet på nytt, och det var en markant förändring kan jag säga....

En hemlighet läcker ut....

Ojdå! Allsången den 4 juni lockar ju mycket folk och en massa artister. En artist fick vi reda på idag.

Eldigt värre!

Johan Pettersson for denna morgon till Perstorp. Det är varmt. det är torrt och det är dags för majbål. Hur står det till med eldning egentligen? Johan pratade med räddningschefen i Perstorp, Lars Hylander.

Jazzigt värre!

Claes Janson är jazzmusiker och tillsammans med Ola Åkerman har han släppt en ny skiva. Dear Old Sweden heter den jazz och bluesinspirerade skivan. Och vi var ju tvungna att ta upp det faktum att Claes spelat en av rövarna i Ronja Rövardotter. På söndag spelar dom sin musik på Konserthuset i Kristianstad.

80-tals partaj!

Jesse Wallin är inte bara en radiolegend. Han är också kung av 80-talet. I helgen spelar han i Helsingborg på en stor 80-tals fest med musik från 80-talet och inte minst, 80-tals buffe! Jag älskar buffé.....

Bål i studion

Anders skulle fixa bålet och jag skulle fixa sången. Det blev bål, men inte i den form man tänkt sig kanske. Bartendern Jimmy besökte oss och gjorde två sorters bål.

Recepten har du här!

Inget namn..

Ingredienser för 10 glas

5 dl sockerdricka
1 st lime
5 dl is
1 l Vitt vin

By M   

70 cl absolute pears
1,5 l sockerdricka
1 l passionsfruktjuice
Frysta bär och massor med is

Skönsång

Våren ska sjungas in och det gjorde dom fyra tjejerna Natalie, Josefine, Frida och Elina som går i årskurs tre på C4 gymnasiet i Kristianstad.

Ha en härlig valborgsmässoafton! På måndag hörs vi igen gott folk.

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".