1 av 6
Slam och bajs får sakta sjunka till botten i dessa pooler.
2 av 6
Den sista, mer finfördelade slamrensningen pågår här. I rännorna rinner sen vattnet ut i havet.
3 av 6
Jan-Åke-Helgesson, drifttekniker på reningsverket i Simrishamn.
4 av 6
5 av 6
Både på cykel och i bil lämnade man in sina deklarationer till Ingela Persson och Monica Rosdahl (hon med glasögon).
6 av 6
Wille Crafoord.

4 Maj Reningsverk, opera och turné med hästkrafter

Då var vi igång igen. För första gången på evigheter är det dags för en femdagars vecka. Nygrillade, vårfräscha och laddade tar vi tag i denna nya vecka. 

Denna måndag blev premiär för mig. För första gången tog jag bilen från det nyinköpta huset och körde till jobbet i svinottan. Ojojoj vad tidigt. Som tur är har jag rummet i kollektivet kvar, och eftersom jag behöver ungefär 20 timmars sömn om dagen så passar det utmärkt att kunna ta en eftermiddagslur där. Men kaffe är morgonens svar på LSD, så efter några koppar går det ingen nöd på mig.

Johan på reningsverket

Johan Pettersson åkte denna morgon till reningsverket i Simrishamn. Var det dags för vår-duschen? Nej, vi ville helt enkelt bara ta reda på hur det fungerar på ett reningsverk.  

Johan på skatteverket

Som så många andra var Johan tvungen att lämna in sin deklaration idag. Nere vid skattekontoret i Kristianstad var strömmen strid, även om det enligt Ingela Persson och Monica Rosdahl mattats av lite i år. Monica passade också på att skälla lite på Johan för att han inte deklarerat elektroniskt. Det skulle han faktiskt ha också.

Opera på Folkets Park

Kungliga Operan i Stockholm spelar Askungen med Malena Ernman i huvudrollen. Föreställningen erbjuds nu också folket runt om i landet när man visar föreställningen på Folkets Hus. Tomelilla, Ystad och Båstad är tre skånska orter där man har möjlighet att se Askungen ikväll. Vi pratade med Gunno Sandahl som är kulturchef för folkets hus och parker.

Konsertturné på hästryggen

Wille Crafoord kommer i sommar att återupprepa sin turné genom Skåne till hästs (säger man så?). Hur är turnélivet på hästryggen? Varför vill man inte åka limousine? Vi frågade allt!

Imorgon hörs vi igen. T som i tisdag och 6-10 som i Morgonen med Anders Liljeqvist.

Ha en bra dag!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista