1 av 12
Paul Widell är med och arrangerar "Årets skånska kockelev"
2 av 12
Annika Dahlqvist.
3 av 12
4 av 12
5 av 12
6 av 12
7 av 12
8 av 12
9 av 12
10 av 12
11 av 12
12 av 12
En massa bilder följde med Johan hem. Uppifrån ser vi en slags blad, kinesiska päron (ser ut som äpplen men är faktiskt päron), passionsfrukt, rabarber, en slags skivling, smala morötter, kumquats, rambotal, timjan och tomater.

5 Maj Fett ös i studion

Mycket mat i dagens Morgonen med Anders Liljeqvist. Frukt och fett. En kombination som iallafall ligger mig varmt om hjärtat.


Johan Pettersson åkte till Hässleholm och kollade in uppladdningen inför Årets skånska kockelev som går av stapeln idag.
Där pratade han med Paul Widell medan han packade bilen full med råvaror som ska användas i tävlingen.
Idag koras den bästa blivande kocken i Skåne. Årets skånska kockelev heter tävlingen. Förra året vann Österänggymnasiet som nu står som värdar i år. Fast själva tävlingen äger rum i Gastronomiprogrammets lokaler på högskolan i Kristianstad.


Klippan skär ner på skolor

I snart varje kommun riskerar mindre skolor att läggas ner.
Igår kväll var det Klippans tur att diskutera precis detta i barn- och utbildningsnämnden.
Förslaget var att stänga Bruksskolan, Riseberga skola, Stidvigs skola och Stackarps skoldaghem.
Folkpartisten Tommy Cedervall är ordförande i nämnden som beslöt att lägga ner de här fyra skolorna igår.

Trafikskola för dom minsta

I Ängelholm är det idag premiär för en hel del blivande bilförare. Eller ja, dom har en hel del år kvar innan dom ska ut på vägarna men man kan aldrig börja för tidigt. Britt Williamsson är trafikansvarig på Ängelholms bilkår.

Mera mat....

Efter fruktsalladen som Johan Pettersson bjöd på så var det dags att prata fett. Fett, fett, fett. Debatten huruvida man ska äta fett eller inte, och i vilka mängder är het just nu. Annika Dahlqvist är en av de starkaste förespråkarna för att man ska äta mycket fett. Hon besökte oss i studion denna morgon. 

Onsdag imorgon!

Imorgon hörs vi igen. Då firar vi onsdag. Ha en bra tisdag!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".