1 av 3
Johan stretchar inför morgonens stora elddop för hans del, en kilometers löpning.
2 av 3
Anniela.
3 av 3
Kjell-Erik Ståhl coachade Johan i hur löpning ska bedrivas.

6 Maj Flåsig morgon

Idag skickade vi ut Johan Pettersson i löparspåret. Det drar ihop sig för Humlestafetten på lördag och vi kallade in maratonexperten Kjell Erik Ståhl.


I helgen springer delar av Radio Kristianstad Humlestafetten runt Ivösjön. Johan Pettersson har inte tränat riktigt så mycket som han kanske borde. Det har verkligen inte jag heller. För att råda bot detta har han stämt träff med ett riktigt proffs: Kjell Erik Ståhl, Åhusbo och Sveriges genom tiderna bästa maratonlöpare. Jag önskar att Kjell Erik kan springa min sträcka med mig. Kanske hålla mig i hand eller bära mig på ryggen?

Anna, Hanna och Johanna

Är det en tävling i hur man kan förvandla mitt namn på flest sätt? Nej! Det är Marianne Fredrikssons populära bok om de tre generationerna som Riksteatern sätter upp. I dag gästar dom Ystad och imorgon Kristianstad.

Sveriges nya popprinsessa kommer från Rinkaby

Idag släpper Rinkabys egen stjärna Anniela sitt debutalbum Extravaganza. Första singel Stripteaser har redan fått en del radiospelningar och fått uppmärksamhet internationellt, bland annat en del beröm på den brittiska popsajten ”Don’t stop the pop”.

Från en studio i Stockholm kollade vi läget med 18-åringen från Rinkaby.

Torsdag imorgon. Efter det följer fredag. Och med lite vanlig logik innebär det lördag och söndag. Men imorgon kör vi så det ryker som vanligt. Morgonen med Anders Liljeqvist, det enda du behöver på morgonen.

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".