7 Maj Skolpoliser och sköna nejder

Vem kommer ringa först? Grävande journalister eller Svenska Akademin? Efter idogt letande och arbete fick vi idag svar på gåtan vad som egentligen hände med skolpoliserna.

Eller ja, det var väl inte vi som berättade så mycket, men vi hade fått tag på Kristianstadpolisens informatör Ingvar Widell. Han har full koll på skolpoliserna, eller ja, före detta skolpoliserna.

Naturlig guide

Stefan Viktorsson från Tormestorp har precis gått ut utbildningen till naturguide på högskolan i Kalmar. Nu praktiserar han sina nya kunskaper på hemmaplan och har precis börjat guida i natur- och kultulandskapet runt Hovdala slott. Johan Pettersson och Stefan tog en guidad tur.

MC-kafé med förgasare och winerbröd

Sven B Svensson äger och driver Tydingesjöns camping. Idag är det premiär för deras MC-kafé. Vi gillar ju MC och vi gillar ju fika. Vilken bra kombination och självklart är vi nyfikna på hur detta går till.

Thaiboxning på hög nivå

På lördag är det thaiboxningsgala i Kristianstad. Driton Rama och Genc Uka hälsade på.

C-4 Time 4 Champions (C4 Time for Champions skriver de på vissa ställen) är en Thaiboxningsgala med starka internationella namn. Kristianstads hemmafighters kommer att möta stark internationell motstånd i detta spektakulära event, bla nuvarande Världsmästaren och Lumpinnemästaren Saiyok.

Driton och Genc hade en förhoppning om att jag på ett år skulle träna så jag kunde tävla i klass B...eller var det kanske klass Ä?
Imorgon hörs vi igen gott folk. Ha en bra torsdag!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad