1 av 4
Foto Bo Jonsson / Skansen-Akvariet / Scanpix
2 av 4
Helena Kubicek
3 av 4
Flaska från sjöbottnen
4 av 4
Läskeblask från förr

11 Maj Måndag, molnigt, massvis med musik!

Då var vi igång igen. Stela och slitna efter helgens vansinneslopp, men vid gott humör! Placerade där vi gör oss bäst, med ändan på en stol så körde vi igång den här veckan.

Svensktoppen nästa går in på finalveckan. Fyra finalister presenteras idag, två av dom gästade Morgonen.

Först ut var Elina Douglasdotter.

Sen kom Jimmy Davidsson på besök.

Han sa inte flaska...

Johan Pettersson besökte finlandshusen och tittade på pilsnerflaskorna som arbetarna kastat i vattnet för massor av år sen.

Slingrigt

Pratade vi med politiker? Nej, det handlade om påsen med döda ormar som hittats i Örkelljunga tillsammans med en leguan. Är ormar våra nya hittekatter? Reptilexpert Magnus Lindqvist på tropikariet i Helsingborg svarade på våra frågor.

KBT

Det låter som en karamell. Helena Kubicek gästade oss. Hon har varit med och startat en kbt-mottagning på nätet. Vad är KBT och hur fungerar det när man gör ett psykologbesök över nätet?

En fralla, alla för en

Nu ska jag och min stackars otränade kropp hasa ut i köket och äta en fralla. Egentligen brukar jag börja banta på måndagar, men idag tycker jag så synd om mig själv som har träningsvärk att jag får lov att äta en fralla. Imorgon hörs vi igen. Du, jag, radion och Morgonen med Anders Liljeqvist. Jabbajabbahutthutt!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".