27 Maj Musikalpremiär och skuttläger

Johanna var sjuk idag med. Vad vilsna vi känner oss då i studion. Men vi gjorde det bästa vi kunde av situationen. Johan fick till exempel åka iväg och träffa morgondagens musikalstjärnor, redan idag.

Det var dock lite problem med att komma in på Kristianstad Teater. Tack vare en rådig reporter från Sveriges Radio så lyckades fem av de medverkande i musikalen Moulin Rouge komma in. Lyssna här nedanför hur det lät när han till slut kommit in.Skuttläger

Ja det låter väl kul. (SKolUngdomar Testar Träning = Skuttläger) Bamses hoppiga kompis Lille Skutt står som symbol för sommarlägret i Breanäs i nordöstra Skåne.

Det är till för 10-åringar som inte rör på sig så mycket där man ger dem chansen att testa olika sorters träning. Det fick bra resultat och dom flesta av förra årets deltagare har fortsatt idrotta i organiserad form. Stig Nordin är fritidsintendent i Östra Göinge kommun och med honom pratade vi om årets läger.


Knarksmuggel

Journalisten och författaren Anders Roslund med rötterna i Kristianstad och medförfattaren Börge Hellström har just släppt deckaren "Tre sekunder". Vi fick Anders att bege sig till en studio i radiohuset i Stockholm. Väl på plats så pratade vi bland annat om hur det är att skriva böcker när man är två, och så fick vi tips på hur man smugglar in knark i finkor.

Imorrn ska Johanna vara tillbaka. Det hoppas vi allihopa. Så får vi bara se om det är jag som får skulden för sjukdomen...

Ha det  //  Johan Pettersson, flygande reporter

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista