29 Maj Festival, goda män och Sverige från ovan.

Då var det fredag igen. Johan Pettersson hade fullt upp i Perstorp och for dit i gryningen. I studion hade vi också fullt upp, jag snurrade på min stol, Anders hämtade kaffe och vi pratade Sverige från ovan bland annat.

Denna morgon hade något hänt. När jag lämnade mitt hem vid fyra imorse var det ljust. Det var första morgonen som det var ljust från punkt A för min del. Annars brukar jag se soluppgången i Hässleholm, men nu var solen före mig. Betyder det att man kan säga att sommaren är här? Ja, det tror jag! Pax för det.

God man


Johans första uppdrag i Perstorp var att ta reda på vad en god man egentligen gör? Och varför hör man bara talas om dem när det gått snett och nån god man misskött sitt uppdrag? Rolf Larsson jobbar med att samordna goda män i Perstorp och är ordförande i föreningen för goda män i nordvästra Skåne.

Kunglig njure

Det som alla pratar om nu är inte klimatkatastrofen, världssvälten eller krigen. Nej, det är Daniel Westling´s nya njure. Denna världsnyhet fick igår Sverige att gå man ur huse, i donationsregistret märkte man igår en rejäl ökning av folk som vill donera. Vi pratade givietvis om detta, och vi lärde oss också (iallafall jag....) att man kan leva utan en njure, och att om man får en ny njure så tar man inte bort den som är "trasig", utan då har man tre. Maj-Britt Larsson från Sölvesborg ringde och berättade om sin njure, för hon har levt med en i många år.

Pizzzzzzzzza till helgen

I Hässleholm fick 18 av de 28 pizzeriorna underkänt när miljökontoret gjorde oanmälda besök. Elin Rånlund är livsmedelinspektör i Hässleholm, kommer hon äta pizza i helgen?

Festival de Perstorp

Arriba! Festivalen i Perstorp inleds idag. Vi pratade med Jim Vagerstam, festivalgeneral.

Trevlig helg!

Nu tar vi helg. Det händer otroligt mycket saker i helgen, på söndag är det ju Mors dag och SMHI lovade (nästan) 25 grader varmt på söndag. Jag ska iallafall ta årets första dopp. I tempererad pool visserligen, men dock. Plask plask, trevlig helg på er alla och på måndag hörs vi igen, friska och glada.

Johanna Zachhau/SR Kristianstad 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista