15 Juni Bytesdag och strutsigt

Den klassiska låten "ska vi byta grejer...sak vi byta grejer med varannn...." passade alldeles utmärkt idag. Det började med en morgon, som vi bytade mot en kaffekopp, som vi bytade mot en nikotinskadad pudel, som vi bytade mot en liten vas som vi bytade mot en struts.

Pia Goldschmidt är inititivtagare till nätverket Club Begagnes där 35 skånska kvinnor byter stort som smått med varandra. Jag vill också va med! Hur ska man göra för att gå med och vad gör man egentligen på dom här kvällarna? Ohh vad spännande! Och vi skickade med Pia loppisfynden som Johan gjorde för ett tag sen. Vad kan vi få för dom?

Äntligen seger för KDFF

KDFF gjorde 4-0 mot Helsingsborgslaget Stattena i lördags. Susanne Moberg är anfallare i KDFF. Hon var lycklig, såhär måndagen efter segern.

Snäll-Rickard goes rebell

Rickard Sturesson är veckans nyhetsuppläsare på morgonen. Vad har han för relation till strutsar? För övrigt kan jag nämna att han bjöd på en väldigt fin imititation av en struts i studion.

Strutsigt

Johan Pettersson håller semester denna veckan. Ohh, jag hoppas att vi kan ringa och väcka honom en morgon. Det blir lagom vid kvart över sex tycker jag. Ska bara övertyga Anders om att det är en bra idé. Dessutom är det snällt mot Johan, då riskerar han att inte sova bort hela dagen och sin ungdom. Istället för Johan har vi Lina Sundahl Djerf som vi skickar på äventyr denna veckan. Dagen bjöd på strutsiga äventyr i Tåstarp utanför Ängelholm.

Klippan imorgon

Imorgon flyttar hela morgonredaktionen ut till Klippan. Där finns vi på plats mellan 6-10. Vi kommer finnas i korsningen Åbygatan, Allegatan och Apoteksgatan och några fler gator. Det känns som alla gator möts just där vi ska stå. Kom dit och säg hej, kom dit och dansa, kom dit och ha skoj. Vi ses och hörs imorgon!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad