16 juni: Vilken Morgon i Klippan!

Vilken morgon! Idag åkte vi ut på äventyr, hela morgonredaktionen. I Klippan är det idag Åby Marknad, och doften av munkar, helium, fula t-shirts och foppatofflor ligger fortfarande som ett os kring oss.

Och Johan Pettersson, vad gör han på sin semester? Here we go Marknad!

Innebandy-stipendiat

Pia är engagerad i Åby Ibk, innebandyklubben i Klippan. Hon har nu fått stipendium för sitt arbete och hon var den första gästen denna morgon. I Klippan är intresset för innebandy stort och när det är säsong spenderar Pia fem-sex kvällar i hallen. Både som ledare, sekreterare i föreningen, kaffeförsäljare och mycket annat. Engagemanget är stort!

Marknadsgeneralen

Eivor De La Cueva är marknadsgeneral för de cirka 300 knallarna som varje år gästar Klippan. Vi fick en liten pratstund med henne såhär på dagen D. Ungeför 20 knallar stod på kö och hoppades få en plats. De hade missat/glömt/förträngt att anmäla sig, men deras hopp står till Eivor. En stressig dag, men en bra stress, tycker Eivor.

Munkar=en bra start på dagen

Munkar är flottigt, sockrigt, fett, drypande och alldeles, alldeles underbart gott. Sune och Maj-Britt gästade oss. De har sålt munkar på Åby Marknad i 19 år och hade med sig nybakade munkar. Ohhlala vad gott! Plötsligt såg vi en figur som egentligen har semester. Johan Pettersson! Var det munkarna som lockat honom att "jobba" lite denna morgon? Glada blev vi att se honom iallafall och han fick såklart en munk. Kan tilläggas att munkmaskinen som Sune och Maj-Britt använder är till salu. Någon som vill gå ihop och köpa den med mig?

Marknadsbesökare

Jag och Anders gav oss ut på marknaden och kollade på allt som fanns att titta på. Foppatofflor, jag fick mina brillor putsade av nåt mirakelmedel, vi tog reda på hur det egentligen står till med årets jordgubbar och Johan handlade en heliumballong. Den passade vi på att andas in när när pratade med Helen som tog över för förmiddagen. Är det marknad så är det!

Det är väldigt skoj att komma ut och träffa alla er lyssnare, höra vad ni tycker och dela ut badbollar. Vi som annars står i studion och inte har några betraktare för klä oss lite tjusigt, vi får sminka oss och göra oss till lite. Annars står vi i princip i pyjamas. Eller jag iallafall. Som Anders sa igår -Johanna har kammat sig med en handgranat idag. Men på Åby marknad var jag kalasfin och nykammad. Och en heliumballong hör ju marknad till!

Imorgon hörs vi igen!

Text: Johanna Zachhau