17 Juni: Tillbaka på brottsplatsen

Denna onsdagen låg marknaden i Klippan igår som ett ljuvligt minne och svävade runt som ett litet helium, munk och marknadsmoln. Kaffeapparaten inom nära räckhåll var Anders stora lycka denna dagen.

Annika Hernroth hade idag sin sista krönika innan sommarlovet. Du hittar den på Annikas sida och där kan du också kommentera och fundera!

Lina paddlar kajak och riskerar lönen....

Med den tekniska utrustningen i en svart plastsäck begav sig Lina Sundqvist Djerf ut på Helge Å i en gul kajak. Teknikerna på Radio Kristianstad bad till gudarna att Lina (och framförallt utrustningen) inte skulle åka i sjön. Med sig hade hon kajakguide Jakob Wacander. Vad är en eskimåsväng och hur svårt är det?

Turerna kring Näsby IF dribblar vidare

Näsby IF lägger ner sitt juniorlag i fotboll efter helgens skandal när spelare från laget hotade linjemännen vid en match mot Blekingelaget Högadal IS. Jonas Eriksson är ordförande i Näsby IF.

Radio Norrbotten+Radio Kristianstad=SANT

Idag inleddes sommarens satsning Radioriket. Olika stationer kopplas ihop runt om i landet och vi lär känna sommarSverige. Idag pratade vi med SR Norrbotten.

Magnus Bäcklund leder allsång

Ikväll är det dags för allsång på Bäckaskogs slott. Gästar gör Magnus Bäcklund, känd från Fame och melodifestival och mycket annat. Han är pilot också, sa jag det? Ikväll blir han allsångsledare också.

Bovar på plats

I helgen är det premiär för Bildsköne Bengtsson och Tatuerade Johansson som är årets sommaruppsättning på Teater Nostra i Yngsjö. Och vi har faktikst fått besök av Bildsköne Bengtsson och Tatuerade Johansson, ja inte de själva för de är inte i livet förtsåss, utan Tobias Aspelin och Pierre Wetter som spelar de här två rollern. Och Frans van Hal som skrivit manus var också på besök. Hade vi alla smycken på plats efter att dom gått? Japp, Anders tjocka guldkedja (sån med dollartecken) hade han kvar runt halsen och min miljon-gnistrande-briljant-smaragd-oj-vad-fin ring var också kvar. Eller nä, vi hade ju inga smycken...

Adios adimigos!

Imorgon hörs vi igen. Kanelen är P4, Anders och Johanna heter vi, Lina heter vår flygande reporter, Marie heter vår producent och vi finns här varje morgon 6-10. Jabbajabba!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad