23 Juni STCC

STCC. Vad betyder det? Johan Pettersson träffade Johan Sturesson, STCC-förare från Kristianstad idag och vi lärde oss allt om att köra bil. Det var sol ute också, och sommarvädret är här, och bara det gjorde oss uppspelta som aldrig förr.

I Osby ska ledamöterna i socialnämnden göra praktik. Detta fick oss att börja fundera och minnas tillbaka till vår egen praktiktid.

STCC

Tre tävlingar har körts i STCC - det svenska standardvagnsmästerskapet. Trea ligger Johan Sturesson från Kristianstad som på lördag får köra på så mycket hemmaplan som det bara kan bli, nämligen på Ring Knutstorp utanför Kågeröd. Sin vana trogen så åt Johan Pettersson frukost med Johan. Allså den andre Johan, inte med sig själv. Det blir lite schisofrent (stavas hur?) när dom heter samma.

Midsommar idag. En andra chans!

Regnade din midsommar också bort? Blev det inga små grodor runt midsommarstången? Trist i så fall, men det är faktiskt inte för sent. Ända fram till kalenderreformen i början av 1950-talet firades midsommarafton alltid den 23 juni. I Vinslöv lever den traditionen fortfarande kvar. Bakom arrangemanget står svenska kyrkan i Vinslöv och kyrkoherden Christer Frostensson hann prata med oss innan man börjar klä stången klockan tio.

Stormvarning!

Ja så heter årets snapphanespel som teaterföreningen Kuppmakarna sätter upp i Loshult i sommar. Och det drar ihop sig till premiär. Björn Blomberg och Agneta Larsson är båda ordentligt engagerade i föreningen, Björn som ordförande och Agneta som regissör, och manusförfattare.

Morgonen med Anders Liljeqvist snart i en telefonkiosk nära dig!

Ännu en dag att lägga bakom sig. Eller en morgon iallafall. Nu ska jag äta frukost, vi ska planera morgondagen och ha lite möte och planera och fundera. Sen ska jag köra hem. Vet ni vad som är bra med att sluta tidigt? Att jag hinner försöka mig på alla mina projekt som jag har på gång innan min sambo kommer hem. Med projekt menar jag 1. Hänga upp en sänghimmel i trädgården 2. Göra olika installationer och stilleben i trädgården 3. Spika/snickra en spalje 4. Skvätta med färg i nya fina pysselrummet. Imorgon är det onsdag, och ringer det i en telefonkiosk så svara Radio Kristianstad så blir du dagens hjälte.

Johanna Zachhau/SR Kristianstad