24 Juni Sex månader kvar till julafton

Hela morgonen höll Anders på att tjabba om att det är exakt sex månader kvar till julafton. Tyst i mun så får du socker sa jag till honom, men hans tjat satte sig på hjärnan så jag kunde inte låta bli att påminna dig. Men skit i det nu, sommaren är här och vi bryr oss inte om julen. Tvi, vilket fult ord. Nästan lika fult som vinter.  

Johan Pettersson skickade vi denna morgon till Simrishamn och Autoseum. Det är tre biltokiga affärsmän på Österlen, Uno Levinsson, Torbjörn Wistrand och Håkan Mårtensson, som beslöt sig för att köpa Skoklosters stora samling veteranbilar när de blev till salu härom året. Johan träffade Uno Levinsson.Telefonautomaternas gåta

Vi ringer ju som galningar till de skånska telefonautomaterna, men folk verkar inte våga svara. Kom an! Vad ska vi göra för att få svar? Henrik ringde in och hade ett tips.

Radioriket. Vi säger Hejhejhej till Jämtland!

Idag var det dags för Radioriket igen. Det går ut på att man varje onsdag kopplar ihop alla P4-stationer i landet till höger och vänster och vi lär känna andra län. Idag sa vi goooodmorgon till Jämtland. Vi pratade brats, turistgrejer och annat av intresse.

Och vi tipsade Jämtlänningarna (eller säger man jämtar?) om att nästa vecka inleds tennisveckan i Båstad med damtennis. Sen hittade vi en artikel om tennisspelerskan Larcher de Brito. Hon spelar inte tennis på ljudlöst.

Sigge Wulff, vem är det?

Det är mycket teaterpremiärer just nu - inte minst på alla utomhusteatrar och andra sommarteatrar runt om i Skåne. I Rickarum, mellan Tollarp och Sösdala, drar det ihop sig premiär för byateaterns musikal "Sannsagan om Sigge Wulff". Sara Faijersson är pressansvarig och Barbro Pergård har skivit manus, Tomas Håkansson är Sigge Wulff och alla tre besökte oss denna onsdag. På lördag är det premiär.

See you later, eller ja, imorgon!

Imorgon är det torsdag. På fredag är det sista dagen på morgonprogrammet för den här säsongen. Final countdown är igång!

Johanna Zachhau/SR Kristanstad