1 av 6
Ja! Äntligen scoutmöte skriker Kungen och Silvia.Foto Tomas Oneborg / SCANPIX
2 av 6
Snart Helgeåfestival för Dregen. Foto Claudio Bresciani / SCANPIX
3 av 6
Anders, Renate och korta Johanna som helst ville ta kortet vid trappan där hon kunde va jämnlång med de andra. Foto: Helene Persson.
4 av 6
Världens trettonde vackraste kvinna, Renate Cerljen. Foto: Lina Sundahl Djerf
5 av 6
Ida Sjöholm förbereder scoutläger på Rinkabyskjutfält. Foto: Lina Sundahl Djerf
6 av 6
Karin Johansson, Hanna Olin Petersson och Björn Wiklander är scouter. De äter frukost i kåsor innan helgens café ska förberedas. Foto: Lina Sundahl Djerf

28 Augusti Scouter och Miss Universum

Då har ännu en hel vecka passerat. Hur gick det till? Gör vårt veckoquiz så ser du vad du minns av veckan som gått. Idag lägger vi allt fokus på fredagen och ojojoj vilken späckad dag.

Vi börjar med listan. Ingen morgon utan en lista, och idag var det Anders som listade vad han vill göra innan sommaren är slut.

Utmaningen

Det är fredag och det betyder Utmaningen. Förra veckan var det Alva som vann och det innebar att hon idag fick möta Måns från Simrishamn som utmanade henne. Och herre på täppan den här veckan blev....ja, just en herre, Måns.

Lågkonjunkturen som vände

Är lågkonjunkturen på väg att vända i Sverige? Många analyser tyder på det och igår kom ytterligare en antydan. Det gäller det familjeägda detaljhandelsföretaget Bergendahls i Hässleholm som drog tillbaka sina varsel från från januari och istället meddelade att man i stället ska nyanställa 69 personer. Johan Johnsson är Logistikchef på Bergendahls. Hur känner han idag?

Alltid redo

En gång när jag var på Liseberg med familjen var det som om smurfarna tagit över världen. Det var scoutens dag och hela Liseberg bara vimlade av blåklädda scouter. Lika mycket scouter väntas till Rinkabyfältet i helgen. Det är visserligen två kvar till den stora World Scout Jamboree 2011 men i helgen är det scoutforum 2009. Bland annat så kommer kungen. Vår reporter Lina Sundahl Djerf är där redan nu.

Dregen och Backyard Babies på Helgeåfestivalen

Backyard Babies är med på Helgeåfestivalen på lördag. Dregen var uppe i ottan och pratade med oss.

Världens 13:e vackraste kvinna på besök

I Skåne finns en av de vackraste kvinnorna i världen. Skånskan Renate Cerljen är tillbaka från miss Universumtävlingen på Bahamas. I juni blev hon "Miss Universe Sweden" och på Bahamas kammde hon hem den bästa placeringen bland nordiskorna. 13 totalt i världen. Renate Cerljen är 21 år och pluggar till hälsopedagog på gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm. Men just vilar hon ut hemma hos pappa i Skåne och hon besökte oss.

Och för övrigt....vad hände här?

Trevlig helg!

Nu går vi hem. Morgonredaktionen stänger ner för denna veckan. Gå in och se vad du minns av veckan som gått så kanske det blir du som vinner ett minne på måndag morgon. Ha en riktigt bra helg!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".