1 av 7
Gigantisk peng. Foto: Ingvar Karmhed/SCANPIX
2 av 7
Mot stranden! Foto: Anders Wiklund / SCANPIX
3 av 7
Majsodlaren Anders Lindén med solljus bakom sig.
4 av 7
Outvecklad majs, skalad majs och oskalad majs.
5 av 7
Kossorna befinner sig i symbios med majsfältet.
6 av 7
Den trogne gårdshunden Taff följde med överallt.
7 av 7
Den lilla och outvecklade majskolven i närbild.

31 Augusti Golferska, majs och måndag!

Då var vi inne på vecka nummer 3 för den här säsongen. Imorse när jag körde hit så var min stira fundering vilken vecka vi egentligen är inne på? Hade jag vetat att jag kunde blickat upp och sett Christer Fuglesang och hans lilla rymdbubbla så hade ju det varit morgonens stora fundering, men nu visste jag inte det så därför satt jag och funderade på om vi hade sänt en eller två veckor.  

Veckan första lista

Ingen morgon utan en lista. Idag hade jag knåpat på en lista över saker jag skulle göra för 1000 kronor. En svår lista, faktiskt den svåraste jag gjort. Men....här är den iallafall.   

Betyder detta att sommaren är slut?

Idag kör badbussen i Ängelholm för sista gången denna sommar. Innebär det att sommaren är slut? Vi pratade med Lisbeth Holmåker på Ängelholms turistbyrå om hur sommaren varit för badbussen och Ängelholm.

Sveriges nya golftalang

Emma Nilsson heter Kristianstads framtida hopp i damgolfen. Bara 15 år gammal är hon. När helgens EM för damer spelades i Falsterbo var hon allra yngst. Hennes mål var att komma på 20:e plats och det klarade hon - 19:e plats blev hennes slutresultat. Emma spelar för Kristianstad Golfklubb och denna morgon befann hon sig i Stockholm för att spela landskamp där.

Johan i majsfältet

Johan Pettersson är tillbaka på brottsplatsen. Eller ja, jobbet. Ingen mjukstart för honom, så fort han kom till jobb fick han sätta sig i bilen och köra till Spannarp för att prata majs. Överallt odlas det majs just nu. Vi vill såklart veta varför! Johan träffade majsodlare Anders Lindén.

Majs e najs!

Måndagen hamnar i historieböckerna och vi tittar framåt på nästa dag, vilket blir tisdag om jag minns rätt. Ta nu sommarkläder på imorgon. 25 grader utlovas! Varmt, varmare, jättevarmt. Ha en bra dag så hörs vi i ottan, 6-10 morgonen med Anders Liljeqvist.  

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".