1 av 12
No more sol. Höst, ja tack! Foto Fredrik Sandberg / SCANPIX
2 av 12
Chuck Norris, karatekungen. AP Photo/Cheryl Senter
3 av 12
Tobias Barkman. Foto: Emil Malmborg
4 av 12
5 av 12
6 av 12
7 av 12
8 av 12
Jonas Ivarsson och Helena Ullman på Lönshults Östra Gård.
9 av 12
10 av 12
11 av 12
12 av 12

2 September Ekorunda & sportiga päron

Lill-lördag ska det va idag. Äntligen blir det lite kallare, säger jag. Mysigt med värmen igår, säger Anders. Han har fel, säger jag. Leve hösten! 

Igår var det som sagt tusen grader och tryckande varmt. Vi hade en diskussion i studion om värmens vara eller icke vara.

Listan var det dags för också denna dag. Idag var det min tur att berätta om saker som irriterar mig. Grrr!

Eko eko eko

Johan Pettersson överraskade oss alla och dök upp på jobbet halv sex idag. Han skulle bege sig till Österlen och behövde därför köra iväg i ottan. Johan besökte Helena Ullmark på Lönshults Gård utanför Brösarp för att prata om Ekorundan. Ekorundan är matens motsvarighet till konstrundan. Istället för att titta på konst så tittar man på mat, eller rättare sagt åker och besöker olika gårdar som bedriver sin verksamhet ekologiskt. Förhoppningsvis får man både odlingstips och smakprov med sig hem.
Föräldrarna ska aktiveras

I Hässleholms karateklubb tar man nu ett extra grepp om föräldrarna till karatetränande barn. Föräldrarna kan istället för att sitta och vänta på ungarna som tränar, själva vara med. Vi pratar med Bengt Sonesson som är ordförande i Hässleholms karateklubb. Igår var första träningstillfället för barn och deras mamma eller pappa i dojon, som det heter, lärde vi oss. Eller ja, Anders lärde sig det, jag visste det redan.

Tobias Barkman, författare som besöker bokfestivalen

Tobias Barkman har skrivit boken "Jakten på en mördare". På lördag klockan 11.30 besöker han Kristianstad Bokfestival och Konserthuset, Lilla Salen. Vi pratade om hans bok med honom denna morgon.

Örkelljunga imorgon!

Imorgon ses och hörs vi från Örkelljunga. 6-10 finns vi på plats och ger dig morgonradio direkt från Örkelljunga. Kom och hälsa på oss för tusan!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".