18 September Slow food och tröskhjälp

Hejsan på dig och välkommen till denna fredag! Det är inget att be för (på tal om kyrkovalet..) så vi kavlar upp armarna och kör igång direkt.

Igår listade Anders tävlingar som han VILL vinna. Jag listade idag tävlingar jag INTE vill vinna.

To be continued....

Här  kan du se vad som hände mig för någon veckan sen på väg till jobb!

Många har frågat hur det gick. Här kommer lite svar på frågan....

Johan+gummistövel=SANT


Idag blev det gummistövel på för Johan Pettersson, inte utan viss dramatik. Först hittade han ett par i storlek 37, som han försökte kränga på sina stora fötter. Spänningen var olidlig! Skulle han komma iväg på dagens uppdrag iförd gummistövel?

Denna morgon skulle han bege sig till utloppet från Råbelövssjön där det har byggts en slags trappa för att kunna reglera vattennivån i sjön som har en historia om sig att kunna skifta kraftigt. På plats var också Erik Baecksted, VD för Råbelöfs Godsförvaltning och Jan Grosen på länsstyrelsen i Skånes Fiske och vattenvårdsenhet.


Rut, Västersjöns egen lille havefru

I Västersjön utanför Ängelholm brukar lugnet råda. Nån fest då och då (typ midsommar och nyårsafton när jag och sambon lånar svärföräldrarnas stuga som ligger vid, just det, Västersjön...) Men annars är det lungt! Vattnet ligger blankt, fåglarna kvittrar och gräsänderna simmar fridfullt omkring. MEN nu har det dykt upp något oväntat. Kenneth Ericsson besöker Västersjön minst en gång i veckan för att fiska och han berättade för oss vad han upptäckt!

  

Leker man med elden kissar man i sängen

Så säger iallafall det gamla talesättet. Fast det visste Anders och nyhets-Rickard inget om när jag frågade dom. Eller så vill dom bara inte kännas vid detta pinsamma barndomsminne? Iallafall så har Flickan som lekte med elden premiär idag. När Män som hatar kvinnor hade premiär pratade vi med Andreas Johansson som är biografmaskinist på parkbiograferna i Hässleholm. Varför ändra på ett vinnande koncept tänkte vi och ringde upp honom också denna premiärdag!

Slow food

Slow food läser man om lite här och var. Men vad är det för något? Är det när man äter sniglar? Eller är det bara att man äter väldigt sakta? Paul Seugling som jobbar på Stenforsaskolans restaurangutbildning Restaurang Tranan är slow-food entusiast och kommer och berättade mer om slow food för oss denna morgon.

Trevlig helg till er alla från oss alla...

hoppas du får en bra helg. Och glöm nu inte "om du leker med elden kissar du i sängen". På måndag hörs vi igen, 6-10 är vi med dig som vanligt! Morgonen med Anders Liljeqvist, allt du behöver på morgonen förutom tandkräm.

Johanna Zachhau/SR Kristianstad