1 av 7
Någon har tuggat på tavlan. Foto: Jurek Holzer / SvD / SCANPIX
2 av 7
Pernilla funderar på fiskesemestern? Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX
3 av 7
Sverker Körlin och Janne Jogestrand. Planen var att fotografera mer av deras klädsel och utrustning men himlen öppnade sig i Ängelholm så vi fick fly in i bilarna istället. Nedanför ser vi Johans graciösa sving och med Jannes keps på lån.
4 av 7
5 av 7
6 av 7
7 av 7

24 September Tre månader till

Ja, vad det är tre månader till just idag, den 24 september är inget vi ska prata om. Vi nämner det inte ens, även om Anders gärna vill poängtera det. Men han ska va tyst annars får han inga julklappar om exakt tre månader.

Idag var det min tur att lista. Johan var ju och kollade på äppeltavlan i Kivik igår och jag fick i uppdrag att lista motiv jag vill se på äppeltavlan. Så varsågoda, här har äppeltavla-styrelsen fyra färdiga motiv!

Senaste vargnytt

Lika vanligt och inrutat som Rapport 19.30 är det Vargnytt hos oss på Radio Kristianstad. Senaste nytt om vargen!

Hickory Dickory Doja heter en grön papagoja


Idag var det dags för Johan Pettersson att gå en sväng på golfbanan. I Ängelholm spelas Hickorygolf. Vad är det? Är det en golfrunda där man tuggar i sig kryddan Hickorygolf? Johan Pettersson lärde oss vad det innebär.

Mr Rapport

Rapports nyhetsankare Claes Elfsberg besöker Helsingborg i eftermiddag. Kollegorna på Sydnytt och Rapport beger sig ut för prata med tittarna om TV-programmen.

Tuuuuut tuuuuut här kommer tåget, något försenat....

Både igår och idag har vi fått samtal från tågåkare som är irriterade. Tåget mellan Hässleholm och Kristianstad har varit fullkproppat och försenat, och dom är arga. Vi pratade med Skånetarfikens presschef Ulrika Mebius. Vad är det som händer?

Konkret projektnamn

Kan man rädda miljön i våra fiskevatten med hjälp av musik? Kristianstadartisten Pernilla Andersson gör i alla fall ett försök. Igår släppte hon en ny platta som hon tillägnar projektet "Ge fan i våra vatten". Från en studio i Stockholm gästade hon oss denna morgon.

Viva la fredag

Imorgon klockan 6 till 10 hörs vi igen. Då är det fredag. Vi laddar för helgen och glöm nu inte att det är stora luskammarhelgen denna helgen, så fram med luskammen.

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".