1 av 2
Jan-Axel Olsson och vovven ska precis dra ut på älgjakt.
2 av 2
Handbollsdomare och tvillingar. Martin och Johan Johansson Gomér heter de.

12 Oktober Årets skåning igång!

Godmorgon och välkommen till en ny vecka! Måndag idag och fast det är kallt och ruggigt och regnigt och mörkt så låtsas vi att det är sommar och ger dig som vanligt den bästa starten på veckan och dagen!

Dags för en lista såhär på veckans första dag. Jag har ju varit stolt som tuppen över min stickade halsduk/krage och fick då i uppdrag att lista saker som man inte bör sticka.

Älgjakten inleds

Johan Pettersson drog väldigt tidigt från jobbet denna måndag. Jag hann inte säga godmorgon till honom, Anders hann inte säga godmorgon till honom, så tidig var han. Linda som är nyhetsuppläsare hann snabbt säga hej till honom sen for han iväg för att träffa en älgjägare.

Vargen VS Mc

I lördags var Arne Hansson och hans fru ute med sina motorcyklar. Plötsligt såg dom något på vägen. Var det vargen? Ja, det var det!

Domar-duo

Johan och Martin Johansson Gomér är tvillingbröderna som är uppvuxna i Vinslöv men båda bor numera i Kristaisntad. Handboll är ett av deras riktigt stora intressen och härom veckan debuterade de som domare i elitserien i handboll. De gästade oss denna morgon!

Årets skåning är startad

Idag inleds Årets Skåning.  Den 25 november är det gala i Eslöv, men först måste ju DU nominera och rösta på den du tycker ska ta hem Årets Skåning 2009. Skicka ett mail till morgonen@sr.se och skriv vem DU tycker ska bli årets skåning 2009. I en vecka pågår nomineringarna och därefter kommer en jury välja ut kandidater som du kan rösta på.

Tager du denna klänning?

Dags för uppföljning! För några veckor sen pratade vi Kajsa Nilsson som  är lärare på Österäng  för eleverna på konditorprogrammet. De skulle göra en brudklänning i choklad och åka till Stockholm och tävla, och nu har helgens chokladmässa i Stockholm gått av stapeln och då är vi givetvis galeet nyfikna på hur det gick? Hur gick det i tävlingen? Hur gick det att transportera klänningen?

Joddeladihoo

Imorgon hörs vi igen! Ha en bra måndag och start på veckan!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".