1 av 10
Phobos skiva låg på Helene Perssons skrivbord idag. Varför? Vet inte!
2 av 10
Termometern i Perstorp visade idag 11 grader. Cirka 10 över vad det egentligen var.
3 av 10
4 av 10
5 av 10
6 av 10
7 av 10
8 av 10
9 av 10
Jesper Nordberg. Kanske Årets kock.
10 av 10
Pia Colan.

14 Oktober Välkommen till en ny dag!

Sådär ja. Då var tisdagen över (tvi tvi tvi) och det är onsdag. Jag ska föreslå för förmiddagens Helene Persson att vi bildar nån slags klubb. "Våga vägra tisdag" ska den heta. Medlemmar emottages tacksamt och vårt mål är att helt enkelt glömma bort tisdagen. Eventuellt göra alla tisdagar till lediga röda dagar. Men strunt med det, nu är det ju onsdag!

Listan för idag handlade om vardagsrummet. Ja, allså saker man INTE vill ha i sitt vardagsrum. Anders levererade och med spänning fick vi höra vad han icke vill ha i sitt vardagsrum.

Dagens Annika

Idag var det dags för vår observatör i Onslunda, Annika Hernroth. Ämnet för dagen? Ja, det var faktiskt sport! På Annikas sida som du hittar i spalten här sidan om kan du lyssna och kommentera dagens fundering. Finns också en länk till sidan HÄÄÄÄÄR.

Perstorpskock med chans att bli årets kock

Johan Pettersson begav sig till Perstorp för att träffa en kock som är med och kandiderar om titeln årets kock. Närmare bestämt Jesper Nordberg som arbetar i gästmatsalen på Perstorps AB. Semifinalerna äger rum 21 och 23 oktober i Östersund resp 23 oktober.


Mer Perstorp...

Och när Johan ändå var på plats i Perstorp så kunde han lika bra kolla läget med den magiska termometern.

Nya grepp i Melodifestivalen

Filip Annas har fått med ett bidrag i Melodifestivalens webjokertävling. Klockan tolv idag släpps låtarna på hemsidan och man kan börja rösta. Filip Annas är bördig från Göingetrakterna och han fick denna morgon reda ut begreppet Webjoker.

Kväll om mod

I morgon ägnar man en hel kväll på Konserthuset i Kristianstad åt att sprida mod. Mod att gå sin egen väg och förverkliga sina drömmar. Det är Pia Colaan som står bakom arrangemanget och hon gästade oss denna morgon.

Ha en bra dag

och imorgon hörs vi igen. Klockan 6.00 börjar kalaset och du är bjuden! There´s a party going on!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".