1 av 5
Nästan fullsatt var det vid drog- och livsstilsföreläsningen i aulan på Linnéskolan i Hässleholm.
2 av 5
Magnus Samuelsson var populär och ständigt omringad. Bland annat av Johan.
3 av 5
4 av 5
5 av 5
Petra Skiöld.

15 Oktober Run Forrest, RUN!

Men hallå där! Kul att du tittar in denna torsdag. Jag tänker inte säga ljuvliga torsdag eftersom det är en kall morgon och det ryktas om snö denna dag, men vi ska ändå ha en toppenkalasbratjosanhoppsan morgon.

Dags för lista. Igår blev det ju bekräftat, trots vår vinst i gårdagens match så åkte vi ur VM med huvuvdet före. Hur kan vi då se framåt trots detta? Kan vi se framåt? Finns det ljus? Jadå, i dagens lista får du alla anledningar att se framåt.

Eko eko eko

Peter Nilsson är ekologisk bonde hemmahörande i Nöbbelöv, Kristianstad. Just nu är han i Bryssel för att prata ekologiska grödor och GMO. Vi blev såklart nyfikna. Vad är detta?

Spring spring spring

På lördag ska hon springa marathonlopp för elfte gången, denna gång i Växjö. Fast hon är ännu lite småhög på "tian" som hon sprang i Berlin för några veckor sedan. Petra Skiöld gästade oss denna morgon och pratade löpning och annat skoj. Själv minns jag stafetten vi sprang i våras. Men den är jag inte ett dugg småhög på. Mer traumatiserad. Petra fick förklara löpandets magi för oss!

Johan träffar Magnus Samuelsson och jämför biceps

I Hässleholm är skolor från hela kommunen inbjudna till Linnéskolans aula i centralorten för att lära sig mer om idrott, lissvtil och droger. Till exempel vad anabola steroider kan göra med våra kroppar. Eller hur droger och den livsstil vi väljer, påverkar oss. Johan Pettersson har begett sig till Hässleholm för att ta reda på mer. Magnus Samuelsson, muskelknippet som vann Let´s Dance var också på plats!


Överst står Hässleholm kommuns drogförebyggande samordnare och lotsar in studenter i skolan. Nedanför poserar Tommy Moberg, föreläsningens expert på anabola steroider.

Tuddelipom!

Tack och adjö och goddag. Nu är torsdagens morgon förbi och vi siktar mot stjärnorna. Eller ja, vi siktar mot fredagen. Hörs imorgon och ha en bra dag!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".