1 av 3
Årets skåning, klart för att rösta! FOTO: ANUPAM NATH/SCANPIX
2 av 3
Banan, energifullt. Foto: Scanpix/BERTIL ERICSON
3 av 3
Göran Nilsson, Kerstin Nilsson och Allan Lickander.

20 Oktober T som i töntdag/tisdag

Glöm nu inte att det finns en klubb som heter "Våga vägra tisdag". Där ignorerar vi helt att det är tisdag och låtsas som att det är en festlig dag, typ torsdag och förtränger hemska tankar som att det är just, ja, du vet vad jag menar, jag tänker inte ens säga ordet. Tvi. Men välkomen iallafall till denna "torsdag". tjoho.  

Årets skåning

Nu går det alldeles utmärkt att rösta på de kandidater som juryn har valt ut bland dom nominerade till årets skåning. Kolla på vår Årets skåning-sida. Du hör här vilka som du kan rösta på!

Listad

Idag var det Johan Petterssons tur att lista det han skulle ha listat igår. Vad undrar Johan över för saker och framförallt, vad funderar han på som han saknar?

Ingen rast ingen ro...

Direkt efter listan skickade vi Johan Pettersson till ett möte som handlar om gröna besiktningsmän. Vad handlar detta om? UFO? Johan fick reda ut begreppen!

Legitimation tack om du ska ha energidryck!

Många affärer har infört 15:års gräns för att få köpa energidryck. Eko i Fjälkinge införde legkontroll för köp av energidryck i fredags och vi blev såklart nyfikna på var det beslutet kom ifrån! Håkan Olsson är butikschef på Eko Fjälkinge.

Positivt besked för biblioteksfilialer

Planerna att stänga biblioteksfilialerna i Skillinge, Hammenhög och St Olof har upprört många. Moderaten Christer Akej och kultur och fritidschefen Gunilla Janlert var i Hammenhög på protestmöte igår kväll. Akej lovade att alla filialer blir kvar inom åskådlig tid, skriver YA.

Boksläpp

Torsten Persson har nyligen gett ut boken Förtrampad vitsippa. I den har han samlat fakta, reportage och reflektioner kring mordet på Helén Nilsson från Hörby 1989.

Morgonen tackar för sig

för den här morgonen. Imorgon är vi med dig igen. Ha en bra dag!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".