1 av 9
Johan vann en tv-antenn i Rotarys lotteri. Så glad han blev.
2 av 9
3 av 9
4 av 9
5 av 9
6 av 9
Här ser vi en bildserie från vår ankomst fram till sändningens start. Förutom Johanna och Anders ser vi också tekniker Per Lundberg och producent-Marie. Johan syns inte för han har tagit bilderna.
7 av 9
Carina Hansson och Ros-Marie Stjernfeldt är marknadsgeneraler för Mikaeli marknad.
8 av 9
Peggy Eklöf, chefredaktör för österlens kulturmagazin 360 grader.
9 av 9
Kristin Svensson, kultursekretare i Tomelilla kommun.

22 Oktober På plats i Tomelilla

Då var det dags för Tomelilla Marknad eller Mikaeli Marknad som det också kallas och vart ska Morgongänget vara då om inte på plats?

Anders Liljeqvist, Johan Pettersson, Marie Sandgren (som vi fick låna tillbaka som producent över dagen) och tekniker Per Lundgren och så jag då, Johanna PyttiPanna Zachhau satte oss i arla gryningen, allså idiottidigt i bilen och for till Tomelilla och Kulturhuset där. Marknadsknallarna var redan på plats och på gång och laddade för en marknadsdag och vi kastades genast in i marknadslivet och hade en toppensändning både på plats och i luften. De är kul att vi får komma ut och se oss om lite då och då, äta med bestick och sminka sig och klä sig lite snoffsigt.

Living on the edge lista

Vad hittade vi då på hela morgonen? Anders Liljeqvist skulle dagen till ära göra en lista över saker som är bra med Tomelilla och håll i hatten! Han hade ingen ordning på dom utan gick loss, levde lite galet och gjorde en Johanna (dvs ingen gradering eller ordning eller nånting). Jag blev så förvånad att jag på stående fot lovade att min lista imorgon ska vara numrerad, graderad och skriven på linjerat papper och inte baksidan av en servett eller så.

Marknadsbossar

Dagens första gäster var marknadsgeneralerna. Dom hade mycket att sköta och stå i denna morgon och for runt och ringde och hade sig och försökte flytta bilar som stod i vägen för knallarna. Vad hamnar i marknadsgeneralernas marknadspåsar var vi så klart nyfikna på.

Massa grader

360 grader heter en gratistidning som komemr ut på Österlen fyra gånger om året. Chefredaktören kom förbi och berättade om tidningen och vad den handlar om.

Kul tur

Kulturchefen i Tomelilla sitter faktiskt i huset som vi besökte. Man kan säga att det är hennes hus och vi hälsade henne välkommen i hennes egen foaje. Kuluren i Tomelilla var ämnet och så kunde vi inte låta bli att prata lite marknad.

Sammanfattning

  • Antal antenner Johan Pettersson vann på lotteri 1
  • Antal hundgosedjur Johanna fick av lyssnare 2
  • Antal påsar med gräddmandel Anders fick av lysanre 1
  • Antal cykelsadelskydd Marie Sandgren delade ut Minst 100 000 stycken
  • Antal pennor som lyssnare gärna ville ha Minst 500 000
  • Antal betyg vi ger Tomelillalyssnarna På en skala 1-10? Utan tvekan en 12:a!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".