Sveriges vackraste väg? Foto:Lina Sundahl Djerf

26 Oktober 2009

Vad står på schemat idag? Listan, potatisens dag, tankar om tid, sveriges vackraste väg... M som i Måndag och M som i Massor av innehåll! Välkommen till en ny dag

Idag började vi det hela med att Anders listade saker och ting som varit bra med helgen som gick.

Shysst väg

Och Johan Pettersson har semester, han ligger kanske och sippar på en paraplydrink någonstans och bara tar det lungt. Lina Sundalh Djerf hoppade återigen in och idag begav hon sig till det som kan komma att bli Sveriges vackraste väg.

Älskade potät!

Idag är det inte bara den 26 oktober. Det är också den första Potatisens dag någonsin. Det är Potatisakademin som sett till att det blivit en dag som hyller potatisen också. Vi pratade med Dan Berndtsson som är potatisexpert och frågade allt man vill ha reda på om potatis.

Tankar om tid

För tio år sen kom Bodil Jönssons bok "Tio tankar om tid" ut. Nu har det gått, just det, tio år och nu kommer uppföljaren "Tio år senare - Tio tankar om tid". Bodil var med oss denna morgon och berättade om den nya boken och vad hon kommit fram till efter tio år.

Ha en fortsatt bra dag

och ät nu potatis tills det svartnar för ögonen, det är ju faktiskt potatisens dag.

Vi hörs imorgon, Morgonen med Anders Liljeqvist är med dig från klockan 06:00:00 till 10:00:00.

Johanna Zachhau/SR Kristianstad 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".