1 av 3
Höst höst höst! FOTO: KOTA ISHIKAWA/SCANPIX
2 av 3
Kvarteret Haga i Hässleholm är värdefullt ur kultursynpunkt och ska bevaras, enligt Hässleholms kommun. Foto: Lina Sundahl Djerf
3 av 3
Anders och Johanna med Lisa Nordén som har chans att bli årets Skåning. Foto: Lina Sundahl Djerf

27 Oktober Dag nr 300 på året!

Så är det. Idag är det dag nr 300 på året. Det betyder att det är 65 dagar kvar av år 2009. Men att det är dag nr 300 är lite festligt tycker jag. Det tar bort det trista med att det är xxx (du vet vilket ord det ska stå här, det fula ordet som kommer efter måndag). Men vi kallar inte dagen idag för det, vi kallar den för dag 300. Välkommen!

Först och främst var det dags för en lista. Den som skulle lista var jag, och Lina som är veckans inhoppare för Johan Pettersson besökte ju en väg igår som är med och tävlar om att bli Sveriges vackraste. Jag fick i uppdrag att göra en lista på saker som jag vill ha på en vacker väg.

Lina på nya äventyr

Det låter som en spännande barnbok, och dagens äventyr för Lina innebar en tripp till Hässleholm. Där träffade hon stadsarkitekten och pratade om folkhemmet som man vill bevara i Hässleholm.

Lite tidningskoll

Vad hittar vi i tidningarna en dag som denna?

Kurs i roligheter

Jörgen Sjöberg, Osby-ambassadör och stand-upare håller idag i en standupcomedy-kurs i kulturhuset i Osby. Kursen vänder sig både till ungdomar från 13 år och vuxna. Hur lär man sig att bli rolig och kan alla vara roliga? Jörgen gav oss svaren!

Triathlon-Lisa på besök

Lisa Nordén är en av de fyra kandidaterna som är i final i Årets skåning. Hon är på ett av sina sällsynta Sverigebesök och kom och sa hej och pratade med oss i studion.

Nu ska jag ut och cykla en sväng.

Jag blev så inspirerad av Lisa som är så hurtig och sportig. Kanske att jag cyklar till affären och köper en glass.

Imorgon är det jag och Johan Pettersson som är med dig. Håll i hatten!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".