1 av 2
Klassiker! FOTO: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
2 av 2
Lisa Hamfors bloggar om barnböcker. Den franska pekboken är en favorit. Där kan man höra hur en panda låter. Foto: Lina Sundahl Djerf

28 Oktober

Då säger vi varmt välkommna till en ny dag. Dimman låg tättare än i Lutzen (jag vet att detta säkert är felstavat, så lugn. Jag vet!) denna morgon, men morgongänget lyckades ändå sammanstråla. Lite annorlunda är att Johan Pettersson sitter bakom spakarna och Anders Liljeqvist har semester.

Dagens lista bjöd veckans Johan Pettersson på. Allså Lina Sundahl Djerf heter inhopparen när Johan Pettersson hoppar in för Anders....Okej? Är ni med? Idag fick Lina lista bra saker med att hoppa in och jobba som morgonreporter.

Onslundas svar på SVT24

Idag var det 14 dagar sen Annika Hernroth var med och pratade, så idag var det dags igen. Vår alldeles egen Onslunda-krönikör funderade idag över dödsrunorna. Titta på Annikas sida för att höra krönikan igen och också för att kommentera! Du hittar också länk till dagens Annika här.

Bokblogg

Lisa Hamfors är mammaledig bibliotekarie som tillsammans med två andra unga kvinnor startat en blogg om barnböcker. Reporter Lina Sundahl Djerf träffar henne över en frukost för att prata om ett relativt nytt sätt att skriva om litteratur.

Hypnos

Fredrik Praest besöker Hillesgården ikväll och pratar om hypnos. Hypnos till nytta och nöje heter kvällens ämne och vi pratade med Fredrik innan han denna morgon begav sig ner till Skåne.

Trädgårdsroman

Henrik Valentin har skrivit en bok som utspelar sig i trädgårdsmiljö. I den egna trädgården på Österlen har mycket av inspirationen hämtats. Vi är nyfikna på en trädgårdsroman och Henrik Valentin var dagens gäst.

Årets skåning

Idag fördjupade vi oss i kandidat nr 3. Zlatan Ibrahimovic. Han kunde tyvär inte gästa oss denna morgon, men vi försökte iallafall komma så nära som möjligt. Hans juniortränare Ola Gällstad var med oss och pratade lite om Zlatan. På Årets skåning sidan hittar du mer om de fyra kandidater som är i final!

Adjö adjö

Då säger vi hejdå till denna onsdag och välkommnar morgondagen med stora armar.

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".