29 Oktober Armstyrka

Då var det torsdag. Finally and thank the lord halleluja. Johan och jag fortsatte denna morgon att försöka hålla ställningarna när Anders har höstlov. Vad stod på planeringen idag? Lina åkte till ett 1800-tals torp som ska få en makeover, Johan listade bra saker med att va öchstgöte, vi pratade med kommunpolitiker i Båstad och sen blev det armbrytning. Klara, färdiga, godmorgon!

Johan skulle idag lista bra saker med att prata just den dialekten han pratar, nämligen östgötska.

Gammalt torp blir som nytt på gammalt vis

Lina Sundal-Djerf besökte idag ett torp utanför Rinkaby i Kristianstad. Där totalrenoveras ett gammalt torp för att åter bli som det var förr, det ska allså inte bli nytt. Lyssna så förstår ni!

Kommunpolitiken i Båstad på diskussionslistan

Anette Åkesson från Moderaterna är kommunstyrelsens ordförande. Hon var med i luren denna morgon. Med i andra luren har vi Kjell Andersson från Bjärepartiet och dom var inte helt överens.

Styrka

Vi har fått besök av Björn Lundström som är svensk mästare i armbrytning. Han är stark. Stenstark! Hur blir man bra på armbrytning och handlar det bara om styrka? Och kanske den största frågan, kan Johan klå honom?

Hur gick det då? Kunde Johan eller Johanna vinna över Björn?Först var det lite instruktioner innan brytningen. Vi ser i publiken Arenas Richard Martinsson. Efter instruktionerna var det åkdags och vad han for Johan. Johanna klarade sig dock inte mycket bättre...

Vamos á la torsdag

Jag vet inte om det betyder välkommen eller hejdå, men skit med det. Det jag menar är att Morgonen tar adjö för denna morgon. Imorgon är vi med dig igen. Klockan 06.00 slår vi igång Morgonknappen och är med dig hela morgonen. Ha en bra dag!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista