1 av 3
Äntligen måndag och morgon säger Janne Josefsson! FOTO: LEIF R JANSSON / SCANPIX
2 av 3
Henke är nöjd med att det är måndag. FOTO: BERTIL ERICSON / SCANPIX
3 av 3
Stefan Jansson. Ny tränare i IFK Hässleholm.

2 November Hallåhallå!

Nu är vi i November månad. Ojojoj! Det gick fort. Har det varit midsommar och har vi firat påsk? Tydligen, eftersom det är November nu.

Anders Liljeqvist var tillbaka efter sitt lilla höstlov och han fick dagens lista. Kanske inte helt rättvist eftersom han fick den några minuter innan han skulle leverera en lista över bra saker med att vara ledig. Men, det skötte han bra! Fast inte så bra att han inte fick straff och ska göra listan imorgon igen.

Ny tränare i IFK Hässleholm

Stefan Jansson är ny tränare i IFK Hässleholm. Johan Pettersson träffade honom denna morgon och pratade framtidsvisioner och mål.

Henke som staty

Helsingborgsidolen Henrik Larsson bör bli staty. Allså man bör göra en staty som föreställer honom, inte göra Henrik till staty, allså...ja ni fattar. Oscar Åkerström i Gantofta har tagit initiativet  och har fått stöd av över 6.000 på Facebook. Idag ska Oscar kontakta fullmäktiges ordförande i Helsingborg Carin Wredström och prata Henke-staty.

Årets Uppfinnare

Årets Svenska Uppfinnare heter Daniel Topgaard och kommer från Hästveda. Han har forskat och filurat och blev i år tillsammans med två kollegor Årets svenska uppfinnare. Vad gör en uppfinnare år 2009 och vad är det han och kollegorna fått pris för?

Jabbajabbahutthutt!

Då var den första morgonsändningen i november månad avslutad. Klart och betalt och färdigt. Imorgon hörs vi igen. 6-10 är det som gäller. Ha en bra måndag!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista