3 November

Vilken spännande morgon vi har framför oss! Hur ska det gå? Kommer Anders att lyckas med dagens lista? Kommer Johan Pettersson hinna gå på toaletten innan han kör iväg på dagens uppdrag? Kommer jag lyckas uttala saker och ting rätt i Johannas Nöjeskoll? Spänningen är olidlig!

Dags för listan. Anders fick ju bakläxa efter gårdagens inte helt tillfredsträllande lista, och idag var det upp till bevis!

Rädda, larma, släck

Rädda, larma, släck. Ja, det var vad man fick lära sig av Kajan i HippHipp. Utbildningen "Skydd mot olyckor" är tvåårig och finns i Revinge och där utbildas nya brandmän. Just nu på brandstationen i Hässleholm går två elever en så kallad LiA-praktik (lärande i arbete). Johan träffade denna morgon Pati som alltid drömt om brandmansyrket.

Science fiction

Digital strategi låter som ett ord som används i framtiden. Film i Skåne har idag ett seminarium på kulturhuset i Hässleholm där den digitala strategin i vår region ska diskuteras. Rita Berggren är projektledare för Film i Skåne (förkortas det FiS?) och vi var såklart nyfikna på dessa framtidsvisioner.

Skyline

Idag får Kristianstad en ny Skyline. Det är ett fint ord tycker Anders. Jag vet inte direkt vad det betyder, men det lärde vi oss nog. Johan Pettersson fick iallafall göra ett uppdrag till idag. På vår parkering här på Radiohuset i Kristianstad hissar man en 40 meter hög mast idag. Varför? Och personligen tycker jag att den kunde stå någon annanstans så jag inte behöver parkera bilen så långt bort från dörren på morgonen.

Ny EP med Jennifer Brown

Jennifer Brown har det varit tyst om ett bra tag, men imorgon släpper hon en spillrans ny skiva. Det senaste albumet kom för 6 år sedan. Vad har hon haft för sig och varför blev hon sugen på att göra en skiva nu? Jennifer var med oss denna morgon och spelade två av sina nya låtar live.

Nu tar vi adjö för denna dag

Nu ska Helen Persson prata bloggar. Ojojoj vad spännande! Jag är fast i bloggträsket. Jag bloggar inte (jo, här på Morgonens sida men inte annars...) Men jag är fast i läsa bloggar-träsket! Så häng kvar för det blir spännande blogg-tips!

Adios!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista