6 November Dimman låg tät

Puh! En fullspäckad morgon. Så fullspäckad att jag inte har tid att småsnattra här, vi kör på direkt!

Vi börjar med listan. Igår hörde vi i nyheterna och i vårt eftermiddagsprogram Arena om den nya fladdermusarten som upptäckts på Hovdala. Idag skulle jag lista fladdermöss som jag skulle vilja upptäcka.

Utmaningen

Skulle Agnes från Åhus få på nöten idag och inte gå vidare i tävlingen för dig mellan 9-12 år? Simon från Strövelstorp hette Utmanaren idag. Spänningen var olidlig! Lyssna här hur det gick!

Wake Up!

Johanna och Sven har startat en nybildad grupp som heter Wake up squad och som ska åka till Köpenhamn i december på miljömötet (FN). Johan träffade dom över en frukost och pratade om deras engagemang och intresse för miljön.

3:e plats i Gubbakörning

Vi ringde upp lastbilschauffören Anders Hallenborg från Margeretetorp. Han har kommit på tredjeplats i tävlingen Sveriges snålaste lastbilschaufför. Det är inte att han snålar med inköp och sådant, men han är en hejare på att köra miljövänligt och bensinsnålt.

Besöksrestrektioner

Är det Johan som har fått besöksförbud? Nej. Från och med idag har Centralsjukhuset i Kristianstad infört besöksrestriktioner då det finns risk för smittspridning. Johan besökte CSK och träffar Johan Cosmo som är biträdande sjukhuschef.

Underhållningen gästade

Ikväll är det gala i Hässleholms kulturhus -Röda salongen. Det har ju blivit lite av en tradition att fira Hässleholms invånare med olika till exempel "Årets kvinnliga och manliga prestation" Konfrencier kommer Katarina Hulting att vara och underhållning står Göran Gabrielsson & Cabaret för...vi har fått hit en del av underhållningen nämligen Göran Gabrielsson!Jihoo! Vilken morgon!

Alla på morgonredaktionen önskar dig en sprillans trevlig helg. På måndag morgon hörs vi igen. Klockan 06.00 är det dags, då är vi med dig igen!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista