1 av 8
Öradekaret från spången sett.
2 av 8
Så här hoppar de upp. Väldigt få fiskar hoppade när Johan var där. Leif Lindholm har lånat ut denna bild. Foto: Leif Lindholm
3 av 8
Laxkasse (ett av många namn), en slags träbur där öringarna landade efter att ha misslyckats med att hoppa upp i en av fårorna. Det var så de fångades.
4 av 8
Öradekaret uppifrån sett.
5 av 8
Öradekaret nedifrån sett.
6 av 8
Johan Wagnström, fiskeridirektör på Länsstyrelsen i Skåne.
7 av 8
Gunnar Persson från Havängs museiförening.
8 av 8
Undra hur dom satt fast blomman? Med häftpistol? FOTO: MALIN HOELSTAD / SVD / SCANPIX

10 November

Hejsan hästatjyvar och torpare! Då är det tisdag. Vi låtsas som ingenting och kör på som om det vore....ja, som om det vore torsdag.

Igår gästades vi av en kantor och sjöng en liten psalm (vi ber om ursäkt för detta). Johan listade idag låtar som han skulle vilja höra på orgel. Du får också en liten repris på gårdagens äventyr i den nercabbade bilen.

Snapphane-news

Anders Blidberg från Glimåkra har precis skrivit boken om den som kanske är den första Snapphanen, Mickel Pedersen Gyding, boken heter Kongens Hövitsmän. Han gästade oss, allså Anders, inte Mickel, denna morgon och berättade om den inte helt snälla snapphanen.

Viktig match för Tomelillakillen Rasmus

Just nu gör fyra nationer upp om två platser i den paralympiska kälkhockeyturneringen på Rosengårds ishall i Malmö. Uttagen i det svenska kälkhockeylandslaget är Tomelillakillen Rasmus Lundgren som vi pratade med inför dagens match.

Fiskvänligt


Var det dags för fotfiskarna igen? Nej, idag var det andra fiskar! På Österlen pågår restaureringen av Öradekaret i Verkån som ska bli fiskvänligt. Johan åkte dit och var allas vår vän i verkligheten och tog reda på saker och ting. Vad är Öradekaret för något framförallt!
Skönhetsvård

Hmm...vad var det som fick mig att ha en utomkroppslig upplevelse igår? Och vad skickade ni lyssnare in för tips och råd? Ja, lyssna här (känsliga öron varnas, ord som röv och pung förekommer).

Vamos a la playa

Nej, det blir ingen playa idag. Även om vi hade lite sommarfeeling igår med cabrioleteten (stavningspoliser behöver inte höra av sig, jag vet att det är felstavat) så är det inte dags för stranden. Men håll med om att det är klatshiga avskedsord! Vamos och bien venue så hörs vi imorgon. 6-10 är det som gäller. Vi vet att det finns andra morgonprogram men vi förstår inte riktigt varför! Morgonen med Anders Liljeqvist, allt du behöver på Morgonen.

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".