1 av 4
När ljuset kom gick man över från att kontrollera cyklar till att kontrollera bilar.
2 av 4
Eva Skantze. Morgonens egna sagotant.
3 av 4
Trafikpolis Krister Kjellander.
4 av 4

11 November Cykelkoll, saga och ansvar

Då var det onsdag! Idag är det den 11/11. Tänk klockan 11:11:11 idag, lite magiskt, mer magiskt hade det varit om det hade varit år 2011, men 2009 duger bra. Känn nu efter klockan 11:11:11. Visst kittlade det till? Dagens program är som vanligt proppat med saker och ting och örongodis. Let´s go!

Låtom oss lista! Idag var det min tur att lista saker och ting som jag funderar över när jag kör till och från jobbet.

Dagens Annika

Var 14:e dag funderar och kåserar Onslundas Annika Hernroth över saker och ting. Idag var det återigen dags. Idag funderade Annika över personligt ansvar. Du hör hennes krönika här  och kan också kommentera och tycka till. Annika svarar snabbt som en liten iller på inläggen och blir glad av en debatt, så fundera och kommentera!

Små cyklar dom far omkring, och hörs nästan ingenting, lite rassel och lite pling....

rassel, rassel, rassel och pliiing. Ja, om ni är snälla bjuder jag kanske på den lilla visan en dag. Johan fick idag träffa polisen. Det hade ingenting med Johan att göra, utan det handlade om att polisen är ute och kontrollerar cyklar och cyklister. Ljusen, beteende, reflexer, styre, sadel och annat som är viktigt med cykling kontrollerades och Johan träffade polisen.

Hyresgästförening bjuder upp till dans 

Den lokala hyresgästföreningen Albert Henning/Fredrik Böök har bjudigt in till diskussion om Österängs (Österäng är ett område i Kristianstad) utveckling och framtid ikväll. Ordförande heter Birgitta Ohlsson och vi pratade med henne inför kvällens möte.

Det var en gång....

en gång och den gången var grusad. Nej, det är verkligen en buskis-historia och inte alls särskilt skoj. Men sagor är skoj! Sagoberättaren och författaren Eva Skantze blev årets kulturpristagare i Hässleholm i helgen. Idag besökte hon oss!

Det var också en gång

en onsdagsmorgon! och den onsdagsmorgonen var Morgonen med Anders Liljeqvist med dig hela långa morgonen. Det bjöds på saga, poliskontroll och lista! Imorgon hörs vi igen. 6-10 väcker vi dig! Godmorgon och goddag!  

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".